Sluit menu
Menu
Maandag, 16 september 2019

Fashion

Backstage Report: dresser Sterre bij Ninamounah

Amsterdam Fashion Week

Backstage fashion report met dresser Sterre
De Style School ByDanie studenten worden ook dit jaar achter de schermen ingezet als dresser. Amsterdam Fashion Week werd gisteren afgetrapt met de show van couturier Ronald van der Kemp, maar vandaag begon het pas echt voor de studenten van Style School ByDanie. We vroegen Sterre over haar ervaring als dresser backstage.

Wie ben je en hoe ben je als dresser terecht gekomen bij Amsterdam Fashion Week?
Mijn naam is Sterre Berben en ik ben 17 jaar oud. Mijn passie voor mode zat er al van kleins af aan in. Toen ik twee jaar geleden bij Amsterdam Fashion Week aanwezig was, vroeg ik me gelijk af hoe het er achter de schermen aan toe zou gaan. Volgende week start ik met de opleiding Allround Mode Styling bij de Style School ByDanie.

Toen ik vorig jaar een mail ontving of ik als dresser wilde werken, hoefde ik hier geen seconde over na te denken. Wat ik zo gaaf vind aan backstage aanwezig zijn, is dat er allemaal mensen lopen met een passie voor mode. Je kijkt je ogen uit, zoveel creativiteit op één plek.

Hoe heb je je voorbereid op je werk op deze dagen?
Vorig jaar was ik ook dresser tijdens Amsterdam Fashion Week. Ik was toen super-zenuwachtig, maar na de eerste show waren de zenuwen gelukkig verdwenen. Het werk vond ik heel leuk dus ik heb me ook weer voor deze editie weer opgegeven. Het is natuurlijk een waanzinnige ervaring en het geeft een enorme kick om als dresser backstage te mogen werken tijdens Amsterdam Fashion Week.

Hoe zou je de sfeer backstage omschrijven?
Hectisch, maar super prettig. Het team van Ninamounah is erg fijn en legt alles goed uit. Daarnaast is het heel gezellig met de andere dressers van Style School ByDanie. Iedereen is super behulpzaam.

Hoe ziet een dag als dresser er backstage uit?
Bij aankomst in de Nieuwe Kerk kreeg ik uitgelegd wat er allemaal van ons verwacht werd en er was een kennismaking met het team van Ninamounah. Backstage kreeg ik vervolgens een kledingrek toegewezen en was het mijn taak om ervoor te zorgen dat de kleding netjes gestoomd was. Daarna was het tijd voor de doorpas en de generale repetitie. En dan is het natuurlijk nog even knallen tijdens de show.

In samenwerking met Amsterdam Fashion Week kregen verschillende upcoming stylistes van Style School ByDanie de kans om dit mode-avontuur aan te gaan. Zien we jou volgend jaar ook? www.styleschoolbydanie.com

 

Meer in Fashion

Dit was de September Editie van Amsterdam Fashion Week

Dit was de September Editie van Amsterdam Fashion Week

Na een aantal dagen bekomen en nagenieten is het tijd om terug te blikken op een AFW-editie vol verassingen en vernieuwing. Van de prachtige locaties tot de meest spraakmakende shows, this recap says it all.   De Opening Vorige september editie stalen de piano’s van David Laport nog de show, dit keer werd de opening […]

Na een aantal dagen bekomen en nagenieten is het tijd om terug te blikken op een AFW-editie vol verassingen en vernieuwing. Van de prachtige locaties tot de meest spraakmakende shows, this recap says it all [...]