Backstage Report: Style School ByDanie’s Hessel over zijn ervaring als dresser

Leerzaam, indrukwekkend en hectisch. Zo omschrijft student Hessel Hersmis van Style School ByDanie zijn dag bij Amsterdam Fashion Week. Hessel vertelt over zijn ervaringen bij de show van Natan, waar hij verantwoordelijk was voor het dressen van de modellen.

Wat vind je ervan dat Style School ByDanie je de kans geeft om backstage te werken bij AFW?
Ik vind het een eer om deze kans te krijgen. Backstage werken bij Amsterdam Fashion Week is een speciale ervaring. Als stylist is het ook belangrijk dat je je kennis, ervaring en netwerk vergroot. Het is leerzaam om van dichtbij te zien hoe het er backstage aan toe gaat.

Wat heb je geleerd bij Style School ByDanie wat je vandaag hebt meegenomen?
Tijdens de jaaropleiding Allround Styling heb ik les gekregen in de verschillende facetten van het styling vak. Maar daar buiten hebben we ook veel geleerd over je hoe professioneel te werk gaat en zijn we klaargestoomd voor het styling vak. Het is als stylist niet alleen van belang dat je weet hoe je met de kleding omgaat, maar dat je ook een fijne en proactieve houding hebt. Teamwork makes the dreamwork!

Heeft deze dag op AFW voldaan aan jouw verwachtingen?
Het overtreft mijn verwachting! Ik had niet verwacht dat wij als dressers backstage zoveel verantwoordelijkheid hebben. Ik was in de veronderstelling dat wij het team van Natan zouden assisteren en bijspringen indien dit nodig was. Maar ook als dresser heb je een belangrijke rol backstage. Wat wel voldoet aan mijn verwachtingen is de hectiek. Je staat geen minuut stil. Er is erg veel waar je op moet letten en iedereen loopt door elkaar heen. Het is hard werken, maar wel heel leuk!

Wat vond je het leukst aan de show van Natan?
Dit is de eerste show waar ik backstage werk als dresser. De hele ervaring is al indrukwekkend, maar een geweldig leermoment. Daarbij ben ik ook blij dat ik bij de show van Natan mocht helpen, omdat ik altijd al fan ben van het merk. Kortom: een fantastische ervaring!

 

Wil jij net als Hessel werkervaring op doen bij de leukste mode evenementen? Style School ByDanie is dé best-connected Fashion & Creative Business school onder leiding van Danie Bles. Je wordt in een korte tijd klaargestoomd om aan de slag te gaan in de Fashion & Media. Meld je aan via www.styleschoolbydanie.com

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events