Sluit menu
Menu
Zondag, 20 januari 2019

Fashion

De Beste Supreme Collabs op een Rijtje

Amsterdam Fashion Week

Supreme komt weer met een nieuwe samenwerking, en daar worden wij alleen maar blij van! De koningen van de collab kloppen opnieuw bij Levi’s aan voor een verzameling van reversible overalls en jasjes. Een perfecte kans om blikken terug te blikken op streetwear cult merk’s beste en uniekste samenwerkingen tot nu toe.

 1. Vans x Supreme
  Supreme’s eerste stappen naar een reeks van vooruitstrevende samenwerkingen was met skateboard merk Vans. De debuut collectie kwam alweer uit in 1996 en het duo is tot de dag van vandaag niet te stoppen. Zo brachten ze samen nieuwe versies uit van de Chukka Boot, de sk8-hi en de wellicht aller populairste Old Skool in camo print.

 1. Comme des Garçons
  Avant garde meets streetwear, een toen nog nooit gezien fenomeen dat direct aansloeg bij superfans. Met hun eerste samenwerking in 2012, stopte Supreme de Comme des Garçons SHIRT lijn in een camo en polka dot jasje. Deze designs kwamen ook terug in 2013. In 2014 waren het streepjes, in 2015 zagen we een zee van tartan prints. Ook veranderde Supreme het welbekende logo voor deze samenwerking, door het in spiegelbeeld op elk items te plaatsen; Comme Des Garçons collab doet het dan ook altijd net iets anders. Wat dit partnerschap zo uniek maakt is hun samenwerkingen met derde partijen. Een triple tread waar Nike, Vans en Timberland deel van uitmaakte.

 1. Supreme x The North Face
  Een net zo uitzonderlijke match was die van Supreme en outdoor sportswear merk The North Face. Jeugdigheid meets functionaliteit. Het resultaat was een droom voor alle 90s lovers dat inspeelt op het rebelse van jeugdcultuur en varieerde van luipaard print regenjassen tot metallic skipakken. Voor Supreme een nieuwe groep aanhangers van avontuurzoekers en natuurliefhebbers, voor The North Face een voet in de populariteitswereld van het cult merk.

 

 1. Supreme x Louis Vuitton
  De meest gehypte Supreme samenwerking is ongetwijfeld die met modehuis Louis Vuitton. Het paar bracht hun eerste collectie tijdens Paris Fashion Week in 2017, en werd snel het enige waar de modewereld nog over kon praten. Gezien de geschiedenis van deze merken en de enorme vuurkracht van hun respectieve logo’s, kon het niet anders dat logo-mania de overhand zou nemen in deze collab. Daarbovenop was het ook nog de grootste collectie die Supreme ooit heeft uitgebracht. More is more werd hier zo letterlijk tot het extreme doorgevoerd.

 1. Supreme x Levi’s
  Na talloze samenwerkingen met het jeansmerk, komt Supreme terug met een nieuwe capsule collectie, en ik ben meer dan onder de indruk; niet om te zeggen dat ik zo letterlijk elk stuk in mijn garderobe wil hebben. De collectie bestaat uit 6 omkeerbare (yes dat lees je goed) overalls en jeans jasjes. Een verassende collectie die denim in een innovatief daglicht zet. Waar Supreme x Levi’s’ vorige collectie uitdaagde met nooit geziene kleuren en patronen combos, is het geen verassing dat het duo dit keer weer voor vernieuwing kiest.

Meer in Fashion

Nieuw Jaar, Nieuwe Releases

Nieuw Jaar, Nieuwe Releases

Waar het begin van het nieuwe jaar nogal moeizaam voorbijging, zagen we deze week zowel geluk als ongeluk binnen de mode-industrie. In het mitst van Milaan Fashion Week Men’s wordt er naast de catwalk gefluisterd over talloze nieuwe releases, de meest onverwachte samenwerkingen, en het effect van Brexit op de Britse modemarkt.   Virgil Ablo […]

Waar het begin van het nieuwe jaar nogal moeizaam voorbijging, zagen we deze week zowel geluk als ongeluk binnen de mode-industrie. In het mitst van Milaan Fashion Week Men’s wordt er naast de catwal [...]

Louis Vuitton Slaat Milan Fashion Week Over

Louis Vuitton Slaat Milan Fashion Week Over

Het modeprogramma zoals we het kennen blijft wankelen. Na de pittoreske Cruise Resort 2019 show in Zuid-Frankrijk beslist Louis Vuitton’s Nicolas Ghesquiére deze fashion week uit te zitten, en stapt over van een fysieke show naar een lookbook. Afgezien van de deze onverwachtse beslissing maakt Ghesquiére zijn grootste statement met de cast van zijn Pre-Fall […]

Het modeprogramma zoals we het kennen blijft wankelen. Na de pittoreske Cruise Resort 2019 show in Zuid-Frankrijk beslist Louis Vuitton’s Nicolas Ghesquiére deze fashion week uit te zitten, en stapt ove [...]