Sluit menu
Menu
Donderdag, 22 augustus 2019

Fashion

De Eerste Namen van de AFW September 2019 Editie zijn Bekend!

Amsterdam Fashion Week

De september 2019 editie van Amsterdam Fashion Week staat voor de deur en de eerste namen zijn bekend gemaakt. Met trots stellen we je voor aan onze talenten; sommige AFW regulars, maar ook een aantal nieuwe namen. Neem je notitieboekje erbij, wij zetten alvast de belangrijkste facts op een rijtje.

 

Ronald van der Kemp

Signature: Het eerste duurzame couture merk.

Key words: Expressionisme, liefde voor handwerk, gerecycleerde materialen.

Laatste show: “We work with what we find, and we work with what we have”. RVDK’s laatste collectie werd gepresenteerd en geprezen op de Parijse Haute Couture Week.

Beste Look: Een luipaardprint bolero en tulband gemaakt van een oud dekbedovertrek.

Quote: “I want to show the world that it’s possible to make couture with existing materials, dead stock, high-end leftovers, vintage fabrics, and that sustainability can be glamorous, sexy and high-fashion.”

 

Ferry Schiffelers

Signature: Ontwerpen gewikkeld in emotie.

Key words: Theatraal, couture, gratie

Laatste show: Ferry showde vorig jaar zijn allereerste collectie ‘Parade van de Rouw’ op Amsterdam Fashion Week, als deelnemer (en winnaar) van Lichting2018.

Beste Look: De van top tot teen zwart gelaagde tule jurk, inclusief headpiece.

Quote: “Wat ik altijd zo mooi vond aan begrafenissen is dat iedereen dezelfde emotie deelde. Nu vind ik het jammer dat niet iedereen meer gekleed is in dezelfde emoties. Mode is een heel sterk medium om elkaar te begrijpen en dichter bij elkaar te komen en dat wilde ik terugbrengen in deze collectie.”

 

Ninamounah

 

Signature: De mens in zijn puurste vorm, gestript van cultuur en met dierlijke instincten.

Key words: shock factor, fetish, tailored pakken, motorbroeken, bevrijdend, gender-bending

Laatste show: ‘Evolve Around Me’ werd gepresenteerd op de eerste editie van AFW Studio. Een luguber familieportret waarin de cowboy centraal stond.

Beste look: Een paardenzadel verwerkt in een zwarte lederen jas.

Quote: “Er is geen ruimte meer voor onze dierlijke behoeftes. We zijn vergeten dat we apen zijn die op twee benen onze genitaliën achterna lopen.”

Fun fact: Werd nog maar net genomineerd voor de 2019 Dutch Design Awards.

 

Aron van Groos

Key words: Glitter meets glamour meets attitude, regenboog, in your face

Laatste show: Aron werd als winnaar bekroond op het 2018 Kunstbende Festival, waar hij zijn eerste show ‘AARS’ presenteerde.

Beste look: Paarse lak lederen broek met uitgesneden kruis, en buckle straps die rond de benen werden vastgemaakt.

Quote: “More is more and less is a bore.”

 Fun Fact: Liep eerder dit jaar nog over de Maison de Faux catwalk tijdens AFW Studio.

  

Lizzy van der Ligt – Le Café Noir Studio

Signature: it-items met een speelse twist.

Key words: Festival, streetwear, felle kleuren, speels

Laatste show: Le Café Noir Studio sloeg vorig jaar de handen in elkaar met Jenneskens voor haar eerste modeshow op Amsterdam Fashion Week.

Beste look: De ‘Lolita’ top en broek in matching tartan print.

Quote: “Mijn moeder knipte een rokje uit een suède zeem en ik heb als tiener eindeloos bakjes rijst staan scheppen om een Isabel Marant-spijkerbroek te kunnen kopen.”

 

Natan

Signature: Dé ontwerper van tal van Europese koningshuizen.

Key words: Elegantie, vrouwelijk, hedendaags, geraffineerd, royalty, couture

Laatste show: Natan representeerde België dit jaar nog op de Parijse Couture Week.

Beste look: Elke outfit waar Koningin Maxima de deur mee uitkomt.

Quote: “For Couture we have the freedom to use exclusive fabrics, we can work longer on the design of the clothes. The client can refit the item up to three times before we reach perfection. But the main thing is that it makes us dream, we have no limits.”

 

 

Meer in Fashion

Amsterdam Fashion Week is Verheugd om Samenwerking met FashionUnited aan te Kondigen

Amsterdam Fashion Week is Verheugd om Samenwerking met FashionUnited aan te Kondigen

FashionUnited is een onafhankelijk platform dat content verzamelt, creëert en communiceert die relevant is voor de industrie. Als het meest vertrouwde wereldwijde netwerk van de mode sinds 20 jaar, biedt het een competitief rekruteringsvoordeel voor ’s werelds toonaangevende merken door middel van storytelling en branding. Gevestigd in meer dan 30 landen en in 9 talen […]

FashionUnited is een onafhankelijk platform dat content verzamelt, creëert en communiceert die relevant is voor de industrie. Als het meest vertrouwde wereldwijde netwerk van de mode sinds 20 jaar, biedt he [...]

Win een S-Nomad Stomer met AFW en SteamOne!

Win een S-Nomad Stomer met AFW en SteamOne!

GRATIS, GRATIS, GRATIS. Zit jij nog helemaal in de summer sales spirit en heb je zin om nog een geweldige deal te doen? Amsterdam Fashion Week en SteamOne geven een S-Nomad kledingstomer weg! Met de compacte handstomer ‘S-Nomad’ stoom jij je nieuwe zomeroutfits in een mum van tijd fris en kreukvrij, waar je ook bent. […]

GRATIS, GRATIS, GRATIS. Zit jij nog helemaal in de summer sales spirit en heb je zin om nog een geweldige deal te doen? Amsterdam Fashion Week en SteamOne geven een S-Nomad kledingstomer weg! Met de compact [...]