Sluit menu
Menu
Zaterdag, 11 juli 2020

Fashion

De Eerste Namen van de AFW September 2019 Editie zijn Bekend!

Amsterdam Fashion Week

De september 2019 editie van Amsterdam Fashion Week staat voor de deur en de eerste namen zijn bekend gemaakt. Met trots stellen we je voor aan onze talenten; sommige AFW regulars, maar ook een aantal nieuwe namen. Neem je notitieboekje erbij, wij zetten alvast de belangrijkste facts op een rijtje.

 

Ronald van der Kemp

Signature: Het eerste duurzame couture merk.

Key words: Expressionisme, liefde voor handwerk, gerecycleerde materialen.

Laatste show: “We work with what we find, and we work with what we have”. RVDK’s laatste collectie werd gepresenteerd en geprezen op de Parijse Haute Couture Week.

Beste Look: Een luipaardprint bolero en tulband gemaakt van een oud dekbedovertrek.

Quote: “I want to show the world that it’s possible to make couture with existing materials, dead stock, high-end leftovers, vintage fabrics, and that sustainability can be glamorous, sexy and high-fashion.”

 

Ferry Schiffelers

Signature: Ontwerpen gewikkeld in emotie.

Key words: Theatraal, couture, gratie

Laatste show: Ferry showde vorig jaar zijn allereerste collectie ‘Parade van de Rouw’ op Amsterdam Fashion Week, als deelnemer (en winnaar) van Lichting2018.

Beste Look: De van top tot teen zwart gelaagde tule jurk, inclusief headpiece.

Quote: “Wat ik altijd zo mooi vond aan begrafenissen is dat iedereen dezelfde emotie deelde. Nu vind ik het jammer dat niet iedereen meer gekleed is in dezelfde emoties. Mode is een heel sterk medium om elkaar te begrijpen en dichter bij elkaar te komen en dat wilde ik terugbrengen in deze collectie.”

 

Ninamounah

 

Signature: De mens in zijn puurste vorm, gestript van cultuur en met dierlijke instincten.

Key words: shock factor, fetish, tailored pakken, motorbroeken, bevrijdend, gender-bending

Laatste show: ‘Evolve Around Me’ werd gepresenteerd op de eerste editie van AFW Studio. Een luguber familieportret waarin de cowboy centraal stond.

Beste look: Een paardenzadel verwerkt in een zwarte lederen jas.

Quote: “Er is geen ruimte meer voor onze dierlijke behoeftes. We zijn vergeten dat we apen zijn die op twee benen onze genitaliën achterna lopen.”

Fun fact: Werd nog maar net genomineerd voor de 2019 Dutch Design Awards.

 

Aron van Groos

Key words: Glitter meets glamour meets attitude, regenboog, in your face

Laatste show: Aron werd als winnaar bekroond op het 2018 Kunstbende Festival, waar hij zijn eerste show ‘AARS’ presenteerde.

Beste look: Paarse lak lederen broek met uitgesneden kruis, en buckle straps die rond de benen werden vastgemaakt.

Quote: “More is more and less is a bore.”

 Fun Fact: Liep eerder dit jaar nog over de Maison de Faux catwalk tijdens AFW Studio.

  

Lizzy van der Ligt – Le Café Noir Studio

Signature: it-items met een speelse twist.

Key words: Festival, streetwear, felle kleuren, speels

Laatste show: Le Café Noir Studio sloeg vorig jaar de handen in elkaar met Jenneskens voor haar eerste modeshow op Amsterdam Fashion Week.

Beste look: De ‘Lolita’ top en broek in matching tartan print.

Quote: “Mijn moeder knipte een rokje uit een suède zeem en ik heb als tiener eindeloos bakjes rijst staan scheppen om een Isabel Marant-spijkerbroek te kunnen kopen.”

 

Natan

Signature: Dé ontwerper van tal van Europese koningshuizen.

Key words: Elegantie, vrouwelijk, hedendaags, geraffineerd, royalty, couture

Laatste show: Natan representeerde België dit jaar nog op de Parijse Couture Week.

Beste look: Elke outfit waar Koningin Maxima de deur mee uitkomt.

Quote: “For Couture we have the freedom to use exclusive fabrics, we can work longer on the design of the clothes. The client can refit the item up to three times before we reach perfection. But the main thing is that it makes us dream, we have no limits.”

 

 

Meer in Fashion

Maak Kennis met de Visions Of Talenten: Vivian Zandhuis

Maak Kennis met de Visions Of Talenten: Vivian Zandhuis

Maak kennis met onze tien ‘Visions Of’ kandidaten. Geselecteerd door een internationale jury en begeleid door de Nederlandse ontwerper Duran Lantink zijn deze talenten de top van de creatieve industrie. De komende maanden zullen zij hun concepten naar een hoger niveau tillen en verder uitwerken tot complete collecties. Die afgewerkte producten worden gepresenteerd tijdens de […]

Maak kennis met onze tien ‘Visions Of’ kandidaten. Geselecteerd door een internationale jury en begeleid door de Nederlandse ontwerper Duran Lantink zijn deze talenten de top van de creatieve industrie. D [...]

Nederlandse Modemerken in de Kijker: BLEECHED

Nederlandse Modemerken in de Kijker: BLEECHED

BLEECHED is een Nederlands merk dat belangrijke thema’s in onze samenleving opzoekt en deze vertaalt in collecties met een rauwe twist. Het merk is nog jong, maar vond zijn plek in de Nederlandse mode-industrie al snel door het gebruik van unieke details in elk kledingstuk en zijn sociaal-culturele benadering.      In 2018 werd jullie […]

BLEECHED is een Nederlands merk dat belangrijke thema’s in onze samenleving opzoekt en deze vertaalt in collecties met een rauwe twist. Het merk is nog jong, maar vond zijn plek in de Nederlands [...]