De Grote Kunstshow met Bas Kosters staat voor de deur!

Het komt nauwelijks voor dat grote designers de geheimen achter hun creaties weggeven. Voor De Grote Kunstshow, die op 11 maart van start gaat, maakt Bas Kosters graag een uitzondering. De show neemt de werken van Kosters mee naar theaters in Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Eindhoven en Den Haag.

Het format van De Grote Kunstshow is uniek in de basis. “Kunst heeft in het theater meer effect.”, schrijft Het Parool over de organisatie die beeldende kunst, mode, en andere creatieve uitingen op een multidisciplinaire manier vertoont in theaterzalen. De steriele omgeving van een museum maakt zo plaats voor een podium waar mensen op verschillende manieren kunst kunnen ervaren.

Dit jaar strikte Johan Idema, bedenker van De Grote Kunstshow, Nederlandse modekunstenaar Bas Kosters. De ontwerper bekend om het aanhalen van onderwerpen als genderidentiteit, overconsumptie en kwetsbaarheid zal de komende maanden in steden over heel Nederland te zien zijn.

Aan de hand van licht, muziek, monologen, theater en interviews worden zowel Kosters’ ontwerpen als zijn tekeningen, poppen en wandkleden gepresenteerd in een anderhalf uur durende show. De ontwerper vermelde dat de focus onder andere ligt op zijn creaties uit de AW15 collectie ‘Permanent State of Confusion’, volgens Kosters de eerste collectie waarbij hij volledig vanuit zijn eigen intuïtie werkte. Namen zoals schrijfster Sacha Bronwasser en muzikant Kiri Mioki werden al bekend gemaakt. Vlaamse theatermaker Lucas de Man werd opnieuw aangesteld als presentator van de show.

De Grote Kunstshow met Bas Kosters vindt als eerste plaats in de Rabozaal van het Internationaal Theater Amsterdam. Voor het volledige programma kan je terecht op https://www.kunstshow.nl/.

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events