Sluit menu
Menu
Zondag, 27 september 2020

Fashion

De Mooiste Mondmaskers door Nederlandse Ontwerpers

Amsterdam Fashion Week

Aangezien de overheid vrijdag heeft aangespoord om tijdens de transitieperiode naar het ‘nieuwe normaal’ allemaal een mondmasker aan te schaffen, leunt Nederland naar een scenario waar reizen met het openbaar vervoer en het zich bevinden in drukke ruimtes niet meer mogelijk is zonder dat lapje stof. Ik ben al weken aan het fantaseren over de outfits die ik eindelijk uit mijn kast kan trekken als ik zo weer naar buiten kan. Omdat ik zoals velen ook gewoon met de metro naar kantoor ga, zag ik meteen de mogelijkheid om mijn post-quarantaine outfits te combineren met bijpassende maskertjes. Het klinkt misschien onbeduidend, maar stiekem weet ik dat ik hier niet alleen in ben. In onrustige tijden kan je dan ook niet anders om nog ergens kleine geluk momentjes in te vinden.

De mode-industrie heeft dit natuurlijk ook opgemerkt, wat leidt naar de commodificatie van een nieuwe noodzakelijkheid, mede door de quarantaine selfies die ik nu massaal zie voorbijkomen met maskertjes in het iconische Louis Vuitton monogram.

Vele nemen zelf het heft in handen, en al zou ik graag zeggen dat ik nu elke dag achter de naaimachine ga zitten, hebben mijn jaren op de modeacademie me geleerd dat ik ver weg moet blijven van een carrière als ontwerpster. Geen stappenplan om zelf je maskertje te maken dus, wel een line-up van mondmaskers gemaakt door Nederlandse ontwerpers.

 

 

G-star’s 5-Pack RAW Protection Gezichtsmaskers zijn hier te koop.

Bas Koster’s OLD SCHOOL BAS PRINT FACE MASK is hier te koop.

Als je Hardeman’s Denim Face Mask koopt, steun je @lafoodbank.

De maskers van Ronald Van der Kemp zullen in september tijdens een veiling te koop zijn. De opbrengsten gaan naar de Refugee Company.

Met de opbrengsten van het Armed Angels ‘Protect Each Other Mask’ steun je Artsen Zonder Grenzen.

Meer in Fashion

Scotch & Soda Werkt samen met Jong Nederlands Talent

Scotch & Soda Werkt samen met Jong Nederlands Talent

Amsterdam, 21 september 2020 – Een golf aan nieuw Nederlands talent maakt zijn opwachting. Voor Scotch & Soda was dit de aangelegenheid om, in samenwerking met Amsterdam Fashion Week, het jong talent in de schijnwerpers te zetten. Het merk heeft aan tien jonge creatievelingen gevraagd om een hoodie uit de Fall/Winter ’20 collectie te herontwerpen, […]

Amsterdam, 21 september 2020 – Een golf aan nieuw Nederlands talent maakt zijn opwachting. Voor Scotch & Soda was dit de aangelegenheid om, in samenwerking met Amsterdam Fashion Week, het jong talen [...]

Show Report: CRUÈL

Show Report: CRUÈL

Bekijk hier het show report en de livestream van CRUÈL.

Bekijk hier het show report en de livestream va [...]