Sluit menu
Menu
Maandag, 25 mei 2020

Fashion

De Eerste Namen van de AFW Studio Editie Maart zijn Bekend!

Amsterdam Fashion Week
Amsterdam Fashion Week presenteert van 5 t/m 7 maart de AFW Studio editie en maakt vandaag de eerste namen bekend.

 

De Studio editie trapt af ‪op donderdag 5 maart in het hart van het centrum met een exclusief AFW Studio diner en de lancering van het nieuwe project van Zoe Karssen, waarna groot Nederlands talent Lieselot Elzinga de editie zal openen met een intieme presentatie in een Amsterdams Bluescafé.

Op vrijdag 6 maart steken we ’t IJ over naar Het HEM voor onder andere de show van Daniëlle Cathari. De jonge ontwerpster gevestigd in Amsterdam, showt voor het eerst in eigen land nadat ze in 2017 haar studieproject showde op NYFW en werd ontdekt door adidas Originals, wat resulteerde in een doorlopend partnerschap. Naast de samenwerking met de sportgigant, ligt haar focus nu op het bouwen van het eigen merk. In de avond zal De La Vali van de half Britse/Nederlandse Jana en Laura de AW20/21 collectie tonen in samenwerking met Toral Shoes.

Tijdens deze AFW Studio editie zal een talentenprogramma gelanceerd worden onder leiding van Duran Lantink x Batavia Stad Fashion Outlet, het doel van het programma is een platform te creëren waarbij nieuw talent zal worden omarmd. Door middel van een 6 maanden ‘fashion journey‘ wordt samen met de talenten toegewerkt naar een show in september 2020.

Op zaterdag 7 maart vinden de inmiddels bekende AFW Talks plaats, toegankelijk voor consumenten. In de avond zal G-Star RAW een spectaculaire show neerzetten in samenwerking met GVB, de openbaar vervoerder van Amsterdam.

Voor het avond programma staan er namen als Stieglitz, Levi’s, en Ninamounah geprogrammeerd.

Ook deze AFW Studio editie zal backstage de creatieve leiding in handen zijn van onze vaste Beauty partners; MAC Cosmetics & Coty Professional Beauty.


‘Deze editie voelt als een creatieve internationale meltingpot; sterke
 jonge designers en gevestigde namen met een duidelijke missie en bewustwording waarmee zij de wereld een stukje mooier maken op een authentieke en moderne manier,’ aldus Danie Bles.

Meer in Fashion

De Mooiste Mondmaskers door Nederlandse Ontwerpers

De Mooiste Mondmaskers door Nederlandse Ontwerpers

Aangezien de overheid vrijdag heeft aangespoord om tijdens de transitieperiode naar het ‘nieuwe normaal’ allemaal een mondmasker aan te schaffen, leunt Nederland naar een scenario waar reizen met het openbaar vervoer en het zich bevinden in drukke ruimtes niet meer mogelijk is zonder dat lapje stof. Ik ben al weken aan het fantaseren over de […]

Aangezien de overheid vrijdag heeft aangespoord om tijdens de transitieperiode naar het ‘nieuwe normaal’ allemaal een mondmasker aan te schaffen, leunt Nederland naar een scenario waar reizen met he [...]

Digital Fashion House The Fabricant Treed op de Voorgrond van een Veranderende Mode-Industrie

Digital Fashion House The Fabricant Treed op de Voorgrond van een Veranderende Mode-Industrie

De mode-industrie is aan verandering toe. Nu meer dan ooit worden we wakker geschud en zien we hoe het ook anders kan. LFW wordt gedigitaliseerd, Jacquemus cureert zijn nieuwe campagne via Facetime, en modemerken stellen hun archieven gratis open online. Amber Slooten van The Fabricant had het al voorspeld, de toekomst van de mode is […]

De mode-industrie is aan verandering toe. Nu meer dan ooit worden we wakker geschud en zien we hoe het ook anders kan. LFW wordt gedigitaliseerd, Jacquemus cureert zijn nieuwe campagne via Facetime, e [...]