Sluit menu
Menu
Donderdag, 24 juni 2021

Designers

Duran Lantink

In zijn modewerk maakt mode-ontwerper en stylist Duran Lantink gebruik van zowel bestaande als nieuwe kledingstukken en maakt hij veelvuldig gebruik van 3D-technieken. Zijn inspiratie haalt hij uit verschillende landen en culturen. Zijn werk staat vaak in het teken van de aantrekkingskracht die hij vindt in tegenstellingen.

Transparante stiletto’s

Duran Lantink studeerde in 2013 af als modeontwerper aan de Amsterdamse Gerrit Rietveld Academie. In datzelfde jaar werd hij geselecteerd voor Lichting. Zijn afstudeercollectie ‘Above Humanity Shoe’ bestond uit een enorme stilettoschoen, waarmee hij zijn idee van de ‘mensheid’ wilde uitbeelden. Voor de creatie van deze schoen werkte hij samen met 3Dportal en 3DSystems Benelux, die voor zijn torenhoge schoen 3D-scans met 3D-modellen combineerde. Het kunstwerk werd tentoongesteld op meerdere exposities, waaronder tijdens de Dutch Design Week 2013 in Eindhoven, in het Design Centre in Londen, Coursell de Louvre in Parijs en het Metropolitan Museum in New York.

Duran Lantink & Jan Hoek

Tijdens de 24ste editie van de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam toonde Lantink zijn collectie ‘Sistaaz of the Castle’. Deze collectie maakte hij samen met fotograaf Jan Hoek, waarmee hij vaak samenwerkt. Beiden waren enorm gefascineerd geraakt door de kleurige en zelfgemaakte outfits van transgender-sekswerkers uit Kaapstad en besloten hier een project van te maken. Samen vlogen ze naar de Zuid-Afrikaanse stad om een aantal van deze sekswerkers te documenteren. Het eindresultaat leverde een imponerende show op vol collage-achtige genderloze mode-items van gerecycled materiaal.

Video Credits: Frequin Producties
Lookbook Credits: Team Peter Stigter