Sluit menu
Menu
Donderdag, 24 juni 2021

Designers

Marlou Breuls

Marlou Breuls is in 2016 afgestudeerd aan AMFI met haar collectie ‘de (non) conformist’. Deze collectie legt de focus op womenswear couture. Ze heeft haar stage afgerond bij bekende namen zoals Winde Rienstra, VIKTOR&ROLF en bij modefestival FASHIONCLASH. Met haar afstudeercollectie ‘de (non) conformist’ is ze geselecteerd voor de LICHTING 2016. De ontwerpen werden getoond tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam en dit leverde haar de audience favorite award op. In januari 2017 showde Marlou Breuls tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam drie creaties als onderdeel van The Painting.  

Collectie ‘de (non) conformist’

Haar collectie bestaat uit extravagante vormen en ongebruikelijke details. Hiermee wil Breuls een duidelijke emotie en boodschap overbrengen. Het verhaal achter haar collectie is gebaseerd op het belang en gebrek van multiculturalisme binnen onze maatschappij. Culturele clichés en tegengestelde waarden creëren een ongebruikelijke balans tussen provocatie en acceptie. Breuls heeft deze negativiteit omgezet in positiviteit door theatrale en elegante kledingstukken te ontwerpen.

Ontwerper van de toekomst

Na het winnen van de publieksprijs van LICHTING 2016 is het hard gegaan voor de ontwerper. Haar looks werden gebruikt voor modeshoots en gedragen door beroemdheden als Björk. Tijdens de januari-editie van MBFWA toonde ze zowel een look voor de samenwerking met Disney als een mini-collectie voor Future Generation Presents The Painting. Beiden uitgevoerd met herkenbare elementen als de uitvergrote ruche.