Sluit menu
Menu
Zondag, 18 april 2021

Designers

Schepers Bosman

Schepers Bosman is een creatief samenwerkingsverband tussen Sanne Schepers (1989) en Anne Bosman (1988). Het duo showde tijdens de 26ste editie van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam hun eerste collectie. 

Frankrijk en Engeland

Zowel Schepers als Bosman studeerde in 2011 cum laude af aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Na het behalen van hun bachelordiploma’s in Fashion Design, besloot Schepers in Parijs verder te studeren aan het Institut Français de la Mode (IFM). Door schoenenontwerper Robert Clergerie werd ze geselecteerd om haar studie verder te vervolgen aan l’Ēcole-de-Style in het zuiden van Frankrijk. Bosman vervolgde op zijn beurt zijn modestudie in Londen. Hij liep stage bij Viktor & Rolf en Christopher Kane en behaalde in 2014 zijn masterdiploma in de richting Menswear Fashion Design aan de prestigieuze Central Saint Martins.

Een volle prijzenkast

De afgelopen jaren hebben zowel Schepers als Bosman veel prijzen gewonnen. Schepers was in 2011 de winnares van Lichting en finalist tijdens de Dutch Design Awards 2016. Bosman won in 2012 tweemaal een H&M Design Award en was een van de finalisten van de Frans Molenaar-prijs in 2012. In de afgelopen jaren hebben Schepers en Bosman hun ontwerpen op verschillende internationale plekken gepresenteerd, zoals tijdens de Arnhemse Mode BiënnaleAruba Fashion WeekParis Fashion Week en Belgrade Fashion Week.

Een Nederlandse stijl

Context, experiment en vormonderzoek staan centraal in hun manier van werken. Ze werken vanuit een gezamenlijke passie en visie: ‘de herwaardering van het kledingstuk.’ Schepers Bosman wil producten ontwikkelen die geaccepteerd worden als schilderijen of grafische kunst, zonder de oorspronkelijke functie van het product te verliezen. Werken die je aan de muur zou willen hangen, op momenten dat ze niet gedragen worden.

Video Credits: Frequin Producties
Lookbook Credits: Team Peter Stigter