Dit zijn de stijliconen die je digitale inspiratie bieden tijdens de lockdown

Vandaag zetten we een aantal stijliconen op een rijtje die digitale inspiratie bieden tijdens een periode waarin de fysieke wereld tot stilstand is gekomen. Van fashion bloggers tot stylisten en artiesten; deze persoonlijkheden representeren het creatieve en uiteenlopende modebeeld van Nederland.

 

Celmatique
Celeste, beter bekend als de naam van haar modeblog ‘Celmatique’, is bekend om haar uitbundige gebruik van kleur en oog voor detail. Haar colour-coordinated outfits hebben een gigantische fanbase en zorgde ervoor dat ze de ELLE Street Style Award won in 2016.

 

Daniel Smedeman
Onder de naam Glazednails werkt Daniel als nagelartiest voor onder andere VOGUE, Glamcult, Harper’s Bazaar, Ace & Tate, Daily Paper, Tommy Hilfiger, H&M en VIKTOR & ROLF. Zijn creaties worden als een kunstvorm neergezet en omvatten alle nieuwe nageltrends. Het perfecte account dus voor mensen die van Nailcandy houden.

 

Rozykine
Barbie meets buitenaards wezen; Rozykine is een kunstenares, hairstylist en mode icoon om in de gaten te houden. Alles wat ze doet vloeit voort vanuit een speelse manier van experimenteren met kleur, vormen en materialen. Haar pruiken zijn kunstwerken op zich en haar stijl tart genderstereotypes en schoonheidsidealen.

 

Faou Biera
Als je opzoek bent naar een sterke vrouw met onfeilbare stijl moet je een kijkje nemen op het Instagram account van Faou Biera. De styliste, curator en grafische ontwerpster stelde recentelijk het programma AFROVISM samen; een middag in het Compagnietheater die het Afrikaanse erfgoed viert.

 

Marleen Ettema
Veelzijdig, vernieuwend en vindingrijk; Marleen Ettema heeft een look in haar kast voor iedereen, en weet als geen ander hoe ze haar eigen twist kan toevoegen. Geef haar een vuilzak en ze maakt er een high-fashion item van. Marleen werkte eerder voor Van Gogh Museum, Daily Paper, Tommy Hilfiger, Christian Louboutin en Fila. De ultieme cool girl die alle it-items weet te bemachtigen en naar haar eigen hand te zetten.

 

Breakyaneckk
Patricia is een styliste, model en designer gebaseerd in Amsterdam. Ze staat momenteel te pronken op de cover van Glamcult en op de campagneposters van onder andere Nike. Veel van de creaties die ze stijlt heeft ze zelf gemaakt, waaronder durags van haar eigen merk “ONGODBYTRIES”.

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events