Sluit menu
Menu
Zondag, 07 maart 2021

Fashion

Dit Zijn de Stylisten Achter de Grootste Mode Momenten van de Muziekwereld

Amsterdam Fashion Week

Van A$AP Rocky x FKA Twigs’ geniale designer parade in ‘Fukk Sleep’, tot Rihanna’s onvergetelijke ‘holy’ Met Gala kostuum; de muziekindustrie is fashion’s meest belangrijke influencer. Zowel rappers, zangers en muzikanten creëren meesterwerk na meesterwerk. Als bijproducten van hun imago, worden ze nu ook beschouwd als mode iconen. Hoog tijd dat we het hebben over het talent achter de schermen. Wij namen de stylisten van ‘s werelds meest spraakmakende artiesten onder de loep.

 

Het Virale Clubje

Matthew Josephs
FKA twigs

Matthew Josephs is hét talent dat de A$AP Rocky x FKA Twigs track ‘Fukk Sleep’ in een ware fashion editorial transformeerde. Waar muziek en mode samenvloeien in een visueel meesterwerk, komen de stijlen van FKA Twigs en A$AP Rocky perfect tot zijn recht. Naast de talloze headpieces, was het subtiele vervagen van de gender binary misschien wel het hoogtepunt van deze video. Fashion fuckery op z’n best, en laat dat nu net zijn waar Matthew Josephs in uitblinkt.

Matthew Henson
A$AP Rocky, The Weeknd, Jaiden Smith

King of street styling Matthew Henson is de andere helft van het styling team achter ‘Fukk Sleep’. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de feloranje lakleer Raf Simons handschoenen aan de handen van A$AP Rocky, en stopte de rapper ook in een groene snakeprint broek. Een look waar iedereen het nog wel een tijdje over zal hebben. De stylist heeft net zijn eerste GQ cover binnen en kleedde hiervoor acteur en regisseur Jonah Hill als ‘Man of the Year 2018’. Matthew’s werk is ook te zien op de cover van Times, waar hij vaste klant The Weeknd stylde, en op de cover van Esquire, met Rocky gedrapeerd in Louis Vuitton juwelen.

 

De Grote Spelers

June Ambrose
Beyonce, Jay Z, P Diddy

June Ambrose zorgde eigenhandig voor een lijst van de meest iconische outfits in hiphop history. Zo deed ze de styling voor Hype Williams ‘Belly’, Missy Elliot’s ‘The Rain’, en Bad Boy-klassieker, ‘Mo Money, Mo Problems’ van The Notorious B.I.G. Vandaag de dag staat ze bekend als de drijvende kracht achter Beyonce en Jay-Z en gaf ze ons samen met Zerina Akers (nog ééntje voor in deze lijst, take notes!) hét powerkoppel moment van 2018. In videoclip ‘Apeshit’ serveerde het team ons Queen B in een paars satijnen pak van Peter Pilotto, en Jay Z in een complimenterend pistache-gekleurd double breasted pak van Dries Van Noten; een moment waar we alle fashiongoden voor zagen buigen.

Mel Ottenberg
Rihanna, Lady Gaga, Troy Sivan

Mel Ottenberg is waarschijnlijk het meest diverse talent in dit rijtje. Niet alleen maakte hij van Rihanna één van de meest unieke stijl iconen van dit moment, hij werkt ook als fashion director bij het waanzinnig populaire Berlijnse magazine 032c (zet dit vooral op je kerstlijstje). Maar goed terug naar Rihanna. Het team werkt al samen sinds 2006 en zijn sindsdien onafscheidelijk. Ottenberg verzorgde de styling van alle RiRi videoclips, denk de gouden kroon en veren combo in ‘Love on the Brain’, de 90’s bandana en thigh high Dior boots look in ‘Bitch Better have My Money’, en niet te vergeten de all-over flower print Balenciaga leggings uit ‘Wild Thoughts’. Niets is de stylist te gek, en met Rihanna als canvas zet hij zo het meest diverse beeld van glamour in de industrie neer.

 

De Nieuwkomers

Mindy Le Brock
Solange, Kelsey Lu

Mindy Le Brock heeft nog niet heel veel ervaring, maar wordt nu al geprezen voor haar uitgesproken stijlkeuzes. Zangeres en zusje van, Solange Knowles, is ondertussen al vaste klant. De Iris van Herpen jurk die Le Brock uitkoos voor de artieste op afgelopen Grammy’s werd zo ook opgenomen in elke best-dressed lijst. Haar laatste styling project voor opkomend talent Kelsey Lu is een prachtig voorbeeld van het extravagante en romantische waar Le Brock voor staat.

Rita Zebdi
Frank Ocean

Rita Zebdi is naast haar zangcarrière ook styliste. Zo werd ze op de kaart gezet door Frank Ocean’s videoclip ‘Endless’ waar ze zowel als styliste en achtergrondzangeres werd aangesteld. Daarna werd ze meteen gevraagd als styliste voor Calvin Klein’s #mycalvins campagne met Ocean. We zien haar naam ook wel eens verschijnen onder het beeld van i-D, L’Officiel, en Bullett Magazine, maar wat haar volgende succesverhaal wordt is nog onzeker. De styliste is namelijk volledig anoniem op het internet. Een getalenteerd mysterie waar we gegarandeerd nog meer van gaan zien.

 

Meer in Fashion

In het atelier van Josja Feld, Lichting 2020 finalist

In het atelier van Josja Feld, Lichting 2020 finalist

Lichting is het kloppend hart van Amsterdam Fashion Week. Een verzameling van de beste graduates van onze academies, het neusje van de zalm, vers van de pers. Anders gezegd: dit is de toekomst. Wij gingen op bezoek bij het atelier van 2020 finalist Josja Feld. Wat is het verhaal achter jouw Lichting 2020 collectie? Mijn […]

Lichting is het kloppend hart van Amsterdam Fashion Week. Een verzameling van de beste graduates van onze academies, het neusje van de zalm, vers van de pers. Anders gezegd: dit is de toekomst. Wij gingen o [...]

In het atelier van Linn Alleman, Lichting 2020 finalist

In het atelier van Linn Alleman, Lichting 2020 finalist

Lichting is het kloppend hart van Amsterdam Fashion Week. Een verzameling van de beste graduates van onze academies, het neusje van de zalm, vers van de pers. Anders gezegd: dit is de toekomst. Wij gingen op bezoek bij het atelier van 2020 finalist Linn Alleman. Wat is het verhaal achter jouw Lichting 2020 collectie? Mijn […]

Lichting is het kloppend hart van Amsterdam Fashion Week. Een verzameling van de beste graduates van onze academies, het neusje van de zalm, vers van de pers. Anders gezegd: dit is de toekomst. Wij gingen o [...]