Een Beter Milieu Begint Bij Jezelf

Activisme was nog nooit zo in de mode. Op elk gebied: feminisme (Dior), gelijkheid (Versace), en het Somalisch-Amerikaanse model Halima Aden was het ultieme symbool van inclusiviteit toen ze de show van Max Mara opende in hijab.

Ook een beter milieu kwam aan bod, met dank aan good old Viv. Zij stuurde modellen de catwalk op gegrimed als zombies met t-shirts waarop ‘climate’ stond geschreven. Ze heeft groot gelijk. Mode is een van de meest vervuilende industrieën. Zoals bekend, begint een beter milieu bij jezelf. Je kunt zelf met weinig effort een hele hoop doen om ervoor te zorgen dat je kleding langer mooi blijft, zodat je er langer mee doet. Om maar een dwarsstraat te noemen. Check deze tips.

 

 1. SteamOne S-travel €55
  Een superhandige steamer voor in de koffer. Je kleding is in een handomdraai fris en kreukvrij. Scheelt weer wassen en/of chemisch reinigen = dikke vette winst voor het milieu.
 2. Filippa K kledingborstel €39
  De borstel ververst het wol, reduceert het pillen en geeft de wol zijn glans terug.
 3. The Thrift Shop
  Hier vind je pre-loved juweeltjes, zowel online als fysiek (gaan!). Maar dan gepresenteerd zoals in een Parijse boutique maar dan met vintage couture. Héél erg goed voor het milieu om te recyclen in plaats van alles nieuw te kopen.
 4. Mottenballen €4,00
  Wollen truien zijn leven langer met deze houten vriendjes in hun kielzog.
 5. Dit is een goede gids €20
  Onmisbaar als je best duurzamer wil leven, maar niet weet waar je moet beginnen. Marieke Eyskoot heeft tips verzameld over kleding, accessoires, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd.
 6. GuppyFriend washing bag €29,75
  Met de GuppyFriend waszak vang je plastic en nylon microvezels op die vrijkomen tijdens het wassen van kleding. Dit vangt 99 procent van de losgekomen plastic vezels op voordat ze via het riool en waterzuivering kunnen ontsnappen naar zee. Beter.
 7. Kledingroller €0,99
  Easy. Houdt je kleding langer mooi, zodat je er langer mee kunt doen. Scheelt weer productie, scheelt weer waste.
 8. Tangent Neutral shoepolish €13
  De poets is gemaakt van bijenwas, terpentijn van grenen en carnaubawas voor een echt glanzend resultaat. Dat is allemaal bio, maar daarnaast is het ook nog eens minder agressief voor je schoenen. Op die manier gaan ze langer mee.
 9. La Bruket €28
  Dit wasmiddel bevat geen aggressieve bleek, waardoor je kledingstukken langer mooi blijven. De lanoline beschermt de vezels en vermindert slijtage. Bonus: ruikt naar sandelhout.

 

 

 

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events