Een Claes Iversen aan je wand

claes-iversen

De Deens-Nederlandse modeontwerper Claes Iversen heeft unieke wandkleden ontworpen in samenwerking met textiellabel Frankly Amsterdam. De ontwerper werd bij het grote publiek bekend door zijn ontwerpen voor koningin Máxima en de songfestivaljurk van Ilse de Lange. Nu maakt hij de overstap naar interieur.

Couture

Iversen staat bekend om zijn beeldschone couture-ontwerpen, voor onder andere koningin Máxima. Een aantal jaar geleden lanceerde hij zijn ready-to-wear collectie voor de “normale” mensch, met onder andere betaalbare jassen, jurken en pakken. Dit jaar slaat hij een nieuwe weg in met een interieurcollectie. De Deense ontwerper werkte samen met textiellabel Frankly aan wandkleden. Ze bundelden hun vakmanschap en kennis en werkten met eerlijke en natuurlijke materialen. Het resultaat is een collectie met vijftig kleden.

Eerlijk

‘Vanaf het begin van mijn carrière heb ik altijd gezegd dat ik mijn skills als ontwerper zo breed mogelijk wil inzetten: of het nou om accessoires, een munt of een kunstwerk gaat. Juist de variatie binnen het beroep als ontwerper interesseert mij. Na het stopzetten van mijn ready-to-wear collectie was ik opzoek naar een product die een langere levensduur heeft dan één modeseizoen. In interieur is er geen houdbaarheidsdatum, maar wordt een product toegevoegd aan een bestaande collectie’, aldus Iversen in een statement. De serie wandkleden is vanaf september 2018 te zien in het nieuwe Hotel Mercier, aan de Rozengracht.

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events