Sluit menu
Menu
Maandag, 21 oktober 2019

Fashion

Een Terugblik op de Vijf Meest Memorabele Runway Shows van het Seizoen

Amsterdam Fashion Week

Van politieke statements tot een ode aan cultuur en een feest voor diversiteit; de afgelopen modeweken waren vol spektakel, verassing en verandering. Deze vijf fashion week shows gingen waren echter onovertroffen, en waren zo onvergetelijk, dat ze nog vers in ons geheugen zitten. 

 1. Savage x Fenty – New York Fashion Week
  Wie kan de prachtige verschijning van zwangere Slick Woods op Rihanna’s catwalk nu vergeten. Wij in ieder geval niet. Het was de meest diverse show, op de meest diverse fashion week (44,8% op New York Fashion Week waren vrouwen van kleur). Een voorstelling die de schoonheid van vrouwelijke verscheidenheid aan het licht bracht.

 

 1. Antonio Marras – Milan Fashion Week
  Antonio Marras nam ons mee in de ontdekkingsreis van immigranten; een show waar modellen door houten deuropeningen lijkend op metaaldetectoren van luchthavens liepen. Lapwerk geïnspireerd op Ethiopische traditionele dracht, met zowel leger als safari invloeden, giga hoeden, dierenprints, en dekens van veren die op de schouders van de reizigers rustten. Soldaten in hun onderbroek en laarzen om hun nek gespannen brachten de show tot zijn einde. Een metafoor voor de blijdschap en dankbaarheid om terug thuis te komen na alles verloren te hebben.

 

 1. Simone Rocha – London Fashion Week
  Buitengewoon melancholisch; deze show spookt voor eeuwig door je hoofd. In a good way. Simone Rocha bracht een ode aan haar Chinese Roots en vulde haar catwalk met concubines die uit 16e eeuwse schilderijen leken te zijn gewandeld en gesluierd werden door theatrale hoeden met geborduurde bloemen.

 

 1. Rick Owens – Paris Fashion Week
  “Hoop, vrees, sereniteit, nihilisme”; Rick Owens zette een show neer vol symboliek, waar modellen rond een brandstapel marcheerden in pantsers die ons moet behoeden voor politieke onheil en de donkere wereld waar we nu in leven. “The world is dark; here are some clothes to survive it in”; zo zagen we futuristische ‘verwoeste’ vormen en materialen in een somber kleurenpalet, en fakkels als accessoires.

 

 1. NINAMOUNAH – Amsterdam Fashion Week
  NINAMOUNAH’s show was een terugblik op haar 1-jarig bestaande carrière. We zagen op de catwalk dan ook alles voorbijkomen wat de designer zo geliefd maakt. Van variaties op het crème leren motorpak dat gemaakt werd van een afgedankte bank, tot maskers van latex en broeken zonder kruis en billen. De show zocht de grenzen op van wat we doorgaans als oncomfortabel beschouwen, en zette mode in de kijker als bevrijding van schaamte. Een show voor iedereen; van oma’s tot nichtjes, van friends tot frenemies.

 

BONUS = Marine Serre – Paris Fashion Week
Voor Marine Serre’s SS19 show liepen zowel mannelijke en vrouwelijke modellen met baby op de arm en kinderen aan hun zijde langs de ruige, multi-etnische buitenwijken van Parijs. De nieuwste aanwinst van de mode-industrie en recente LVMH prijswinnares liet iedereen vol ontzag achter met haar creatieve manier van ‘upcyclen’ en buitenaardse kijk op ontwerpen. Denk neopreen jumpsuits gewikkeld in velcro, een scuba-suit baljurk, een moiré-zijden race-pak, en een cocon-jas volledig bedekt met sleutelhangers. Daarnaast nog een sock-boot a la chuck Taylor in samenwerking met Converse.

Meer in Fashion

Monki Lanceert Capsule Collectie met Selam Fessahaye

Monki Lanceert Capsule Collectie met Selam Fessahaye

Vandaag komt de nieuwe Monki collectie ontworpen door Zweeds-Eritrese Selam Fessahaye uit. Met een campagne die opnieuw geworteld is in inclusiviteit en empowerment past deze samenwerking perfect in het rijtje van voorgaande vooruitstrevende Monki collabs.   In mei zagen we het Zweedse merk nog samenwerken met RFSU (Swedish Association for Sexuality Education) aan een exclusieve […]

Vandaag komt de nieuwe Monki collectie ontworpen door Zweeds-Eritrese Selam Fessahaye uit. Met een campagne die opnieuw geworteld is in inclusiviteit en empowerment past deze samenwerking perfect in het rijtj [...]

In het Atelier van Nina Liburd, Lichting 2019 Finalist

In het Atelier van Nina Liburd, Lichting 2019 Finalist

Lichting is het kloppend hart van Amsterdam Fashion Week. Een verzameling van de beste graduates van onze academies, het neusje van de zalm, vers van de pers. Anders gezegd: dit is de toekomst. Wij gingen op bezoek bij het atelier van finalist Nina Liburd na de drukte die Amsterdam Fashion Week teweeg bracht.  Wat is […]

Lichting is het kloppend hart van Amsterdam Fashion Week. Een verzameling van de beste graduates van onze academies, het neusje van de zalm, vers van de pers. Anders gezegd: dit is de toekomst. Wij gingen o [...]