Sluit menu
Menu
Donderdag, 22 augustus 2019

Fashion

Een Terugblik op de Vijf Meest Memorabele Runway Shows van het Seizoen

Amsterdam Fashion Week

Van politieke statements tot een ode aan cultuur en een feest voor diversiteit; de afgelopen modeweken waren vol spektakel, verassing en verandering. Deze vijf fashion week shows gingen waren echter onovertroffen, en waren zo onvergetelijk, dat ze nog vers in ons geheugen zitten. 

 1. Savage x Fenty – New York Fashion Week
  Wie kan de prachtige verschijning van zwangere Slick Woods op Rihanna’s catwalk nu vergeten. Wij in ieder geval niet. Het was de meest diverse show, op de meest diverse fashion week (44,8% op New York Fashion Week waren vrouwen van kleur). Een voorstelling die de schoonheid van vrouwelijke verscheidenheid aan het licht bracht.

 

 1. Antonio Marras – Milan Fashion Week
  Antonio Marras nam ons mee in de ontdekkingsreis van immigranten; een show waar modellen door houten deuropeningen lijkend op metaaldetectoren van luchthavens liepen. Lapwerk geïnspireerd op Ethiopische traditionele dracht, met zowel leger als safari invloeden, giga hoeden, dierenprints, en dekens van veren die op de schouders van de reizigers rustten. Soldaten in hun onderbroek en laarzen om hun nek gespannen brachten de show tot zijn einde. Een metafoor voor de blijdschap en dankbaarheid om terug thuis te komen na alles verloren te hebben.

 

 1. Simone Rocha – London Fashion Week
  Buitengewoon melancholisch; deze show spookt voor eeuwig door je hoofd. In a good way. Simone Rocha bracht een ode aan haar Chinese Roots en vulde haar catwalk met concubines die uit 16e eeuwse schilderijen leken te zijn gewandeld en gesluierd werden door theatrale hoeden met geborduurde bloemen.

 

 1. Rick Owens – Paris Fashion Week
  “Hoop, vrees, sereniteit, nihilisme”; Rick Owens zette een show neer vol symboliek, waar modellen rond een brandstapel marcheerden in pantsers die ons moet behoeden voor politieke onheil en de donkere wereld waar we nu in leven. “The world is dark; here are some clothes to survive it in”; zo zagen we futuristische ‘verwoeste’ vormen en materialen in een somber kleurenpalet, en fakkels als accessoires.

 

 1. NINAMOUNAH – Amsterdam Fashion Week
  NINAMOUNAH’s show was een terugblik op haar 1-jarig bestaande carrière. We zagen op de catwalk dan ook alles voorbijkomen wat de designer zo geliefd maakt. Van variaties op het crème leren motorpak dat gemaakt werd van een afgedankte bank, tot maskers van latex en broeken zonder kruis en billen. De show zocht de grenzen op van wat we doorgaans als oncomfortabel beschouwen, en zette mode in de kijker als bevrijding van schaamte. Een show voor iedereen; van oma’s tot nichtjes, van friends tot frenemies.

 

BONUS = Marine Serre – Paris Fashion Week
Voor Marine Serre’s SS19 show liepen zowel mannelijke en vrouwelijke modellen met baby op de arm en kinderen aan hun zijde langs de ruige, multi-etnische buitenwijken van Parijs. De nieuwste aanwinst van de mode-industrie en recente LVMH prijswinnares liet iedereen vol ontzag achter met haar creatieve manier van ‘upcyclen’ en buitenaardse kijk op ontwerpen. Denk neopreen jumpsuits gewikkeld in velcro, een scuba-suit baljurk, een moiré-zijden race-pak, en een cocon-jas volledig bedekt met sleutelhangers. Daarnaast nog een sock-boot a la chuck Taylor in samenwerking met Converse.

Meer in Fashion

Amsterdam Fashion Week is Verheugd om Samenwerking met FashionUnited aan te Kondigen

Amsterdam Fashion Week is Verheugd om Samenwerking met FashionUnited aan te Kondigen

FashionUnited is een onafhankelijk platform dat content verzamelt, creëert en communiceert die relevant is voor de industrie. Als het meest vertrouwde wereldwijde netwerk van de mode sinds 20 jaar, biedt het een competitief rekruteringsvoordeel voor ’s werelds toonaangevende merken door middel van storytelling en branding. Gevestigd in meer dan 30 landen en in 9 talen […]

FashionUnited is een onafhankelijk platform dat content verzamelt, creëert en communiceert die relevant is voor de industrie. Als het meest vertrouwde wereldwijde netwerk van de mode sinds 20 jaar, biedt he [...]

Win een S-Nomad Stomer met AFW en SteamOne!

Win een S-Nomad Stomer met AFW en SteamOne!

GRATIS, GRATIS, GRATIS. Zit jij nog helemaal in de summer sales spirit en heb je zin om nog een geweldige deal te doen? Amsterdam Fashion Week en SteamOne geven een S-Nomad kledingstomer weg! Met de compacte handstomer ‘S-Nomad’ stoom jij je nieuwe zomeroutfits in een mum van tijd fris en kreukvrij, waar je ook bent. […]

GRATIS, GRATIS, GRATIS. Zit jij nog helemaal in de summer sales spirit en heb je zin om nog een geweldige deal te doen? Amsterdam Fashion Week en SteamOne geven een S-Nomad kledingstomer weg! Met de compact [...]