De Fashion Illustration Exposition is nog tot morgen Open!

Ter ere van deze editie van AFW Studio 2020 is dit hele weekend de tentoonstelling Fashion Illustration Exposition toegankelijk voor het publiek.

De expositie bestaat uit werk van Piet Paris, Margot van Huijkelom, Sjoukje Bierma, Roxy van Bemmel, Soraya Basiran, Ikram El Messaoudi en Julian Stips en werd gecureerd door Anneke Krull. Met haar bedrijf I love illustration verzamelt Krull al tien jaar lang de mooiste mode illustraties waarmee ze niet alleen haar eigen inspiratie deelt, maar de makers ook een platform geeft om hun werk te delen.

Anneke: “Ik vind het belangrijk dat dit werk bekender wordt bij het publiek. Dat hoop ik op deze manier te kunnen bereiken. De werken zijn ook te koop dus het is voor mensen heel toegankelijk.”

Dat delen gebeurt op haar website en in het gelijknamige magazine maar speciaal voor dit weekend is een selectie dus ook geëxposeerd in het nieuwe Fosbury & Sons aan de Prinsengracht. Een locatie die goed past door de rust die de natuurlijke materialen en kleuren uitstralen, de klassieke glas-in-loodramen en de minimalistische lijnen van de designmeubels en de prachtige lichtinval.

De illustraties zijn eenvoudig opgesteld – op ezels of in simpele lijsten – waardoor er volle aandacht is voor de werken ansich. En al die opsmuk hebben ze namelijk ook niet nodig, want de kracht van deze illustraties zit hem juist in diezelfde simpele lijnen, de abstracte vormen gecombineerd met herkenbare objecten, mensen en vrolijk kleurgebruik dat weliswaar soms fel is, maar nooit schreeuwerig wordt.

Wat je sowieso uit de tentoonstelling haalt is bewondering voor de kunstenaars. Sjoukje: “Soms begin ik met heel veel research en op andere momenten begin ik gewoon te schetsen en ontstaat een illustratie op die manier. Soms gaat het dan in fases en moet ik het even wegleggen. Maar er ontstaat eigenlijk altijd iets.”

Dat iets klinkt misschien wat vaag en vreemd, maar resulteert in prachtige illustraties en een plek in deze expositie die je nog t/m zondag 8 maart kunt gaan bekijken.

 

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events