Sluit menu
Menu
Donderdag, 02 april 2020

Fashion

G-Star RAW zorgt als Afsluiter van AFW Studio 2020 voor een Spektakel

Amsterdam Fashion Week

Als afsluiter van AFW Studio 2020 slaan GVB en G-Star RAW de handen in elkaar voor een nog nooit eerder vertoont spektakel. Het Nederlands denim brand staat dan ook niet voor niets voor innovatie en kleurt graag buiten de lijntjes. Ik sprak met hen over de show van morgen, de samenwerking met GVB en de merkidentiteit als een van de paradepaardjes van de Nederlandse mode-industrie.

 

G-Star beweegt zich op de voorgrond van innovatie en is vooral technisch sterk. Wat gaan we daarvan terug zien in de show?
De show neemt je mee in 30 jaar denim innovatie. Bij G-Star is zoveel passie voor denim. Er zijn niet voor niets ware G-Star icons ontstaan die vandaag nog net zo relevant zijn als 20 jaar geleden en die inspiratie zijn geweest voor nieuwe styles die we ook showen. In deze 30 year journey horen ook master pieces uit fantastische shows die we hebben gegeven tijdens New York Fashion Week, waaruit onze liefde, passie en craftmanship voor denim blijkt.

G-Star omarmt wat het merk zelf #HardcoreDenim noemt. Wat versta jij onder deze term?
Het is eigenlijk heel eenvoudig. Denim is wie we zijn. We leven het. We gaan met denim tot het uiterste en elk G-Star product is tot in detail, bijna maniakaal uitgewerkt. We zijn uitgesproken, eigen en een tikje rebels. Hardcore denim staat voor deze mindset.

G-Star staat bekend om zijn vooruitstrevende samenwerkingen. Voor de komende AFW Studio slaan jullie de handen wederom in elkaar met een niet zo voor de hand liggende partner: GVB. Waar is deze match op gebaseerd en waarin overlappen jullie brands?
Bij G-Star doen we graag dingen anders. GVB zou je niet direct aan ons linken, maar een aantal kernwaarden zoals sustainability en onze roots komen overeen. Toen zij ons benaderden met dit idee waren we direct om en wisten we dat we een te gekke en onverwachte activatie neer zouden zetten, waar we niet alleen pers mee zouden bereiken maar ook de consument.

Kan je me al wat meer vertellen over hoe GVB betrokken zal zijn bij deze show?
Ze hebben een hele belangrijke rol en die gaat snel duidelijk worden op zaterdagavond 7 maart! We vinden het heel bijzonder dat GVB open staat voor dit idee en met ons wil samenwerken om iets fantastisch neer te zetten.

Meer in Fashion

Deze Mode Platvormen zorgen voor Inspiratie tijdens Lockdown

Deze Mode Platvormen zorgen voor Inspiratie tijdens Lockdown

De kans is groot dat de nieuwigheid van zelfisolatie nu echt is uitgewerkt, en verveling, stress en angst steken hun lelijke kop op. Degenen in de creatieve industrie die gewend zijn aan praktisch werk, moeten zich op dit moment nogal onrustig voelen. Opgesloten in de kleine kamertjes van de Amsterdamse grachtenpanden, zijn de mogelijkheden om […]

De kans is groot dat de nieuwigheid van zelfisolatie nu echt is uitgewerkt, en verveling, stress en angst steken hun lelijke kop op. Degenen in de creatieve industrie die gewend zijn aan praktisch werk, moete [...]

Wat COVID-19 met de Mode-industrie doet, en Andersom

Wat COVID-19 met de Mode-industrie doet, en Andersom

Gisteren belde ik met een vriendin, om zorgen te delen, met name over werk, en de huidige status van creatievelingen binnen onze maatschappij tijdens COVID-19. Ze is styliste, had vorige week shoots gepland met Nike op maandag en dinsdag, TLC op donderdag en ook nog eentje op vrijdag. Met de angst dat nu over ons […]

Gisteren belde ik met een vriendin, om zorgen te delen, met name over werk, en de huidige status van creatievelingen binnen onze maatschappij tijdens COVID-19. Ze is styliste, had vorige week shoots geplan [...]