Sluit menu
Menu
Maandag, 25 mei 2020

Fashion

Heleen Hülsmann gaat de Samenwerking aan met ByDanie Vintage Store

Amsterdam Fashion Week

AFW Studio komt deze editie met een spetterend off-schedule programma, toegankelijk voor iedereen en gefocust op het prikkelen van jouw creatieve zintuigen. Een onderdeel hiervan is de ByDanie vintage store & Salon Heleen Hülsmann expo. Wij spraken met Heleen Hülsmann over haar liefde voor mode en de samenwerking met ByDanie Vintage Store.

 

Eerst en vooral kan je me een korte inleiding geven over wat de ByDanie vintage store & Salon Heleen Hülsmann expo precies inhoudt en waarom mensen zeker moeten komen kijken?
Danie als ik willen laten zien dat tweedehands vintage, hoe je het ook noemt, iets is wat heel erg goed past in het huidige modebeeld. Het is niet oud of ouderwets, maar cool en kan ongelofelijk trendy zijn.

De expo is een soort huisje waarin wij zeven van onze favo items presenteren. Ik heb de styling aan de kleding gedaan en bij Danie in de winkel lans gegaan en kleuren gepakt die nu in de bladen staan en in de winkels hangen. Ik heb in de salon de items verzamelt, van dingen die toepasbaar zijn in het huidige modebeeld. Neon kleuren, pastel, een bepaald silhouet.

 

Wat sprak je zo aan bij Amsterdam Fashion Week?
Omdat iedereen die er komt is geïtereerd in mode, en wij promoten natuurlijk al jaren allebei hetzelfde. Het is cool om tweedehandse te combineren met nieuwe mode. Iedereen komt daar met hetzelfde doel: naar mode zien en echt fashion te bekijken. En zowel Danie als ik staan daar allebei ook voor. We doen high fashion wat heel goed gecombineerd kan worden met nieuwe items.

 

Waarom heb je besloten de handen in elkaar te slaan met ByDanie Designer Vintage Store?
Danie en ik zitten in dezelfde straat, en dat versterkt elkaar. Want hoe meer mensen zich bewust zijn dat je tweedehands combineert met nieuw. We willen dat echt promoten en dat mensen zich bewust worden dat het substantiële is, en dat substantiële een te gekke combo. En dat doet Danie op haar manier en ik op mijn manier. We zijn doen dit in een compleet andere stijl, maar met dezelfde visie. Deze diversiteit spreekt veel mensen aan. En hoe meer mensen dit zien, hoe beter het is voor de mode-industrie.

 

Wat waren de criteria voor de selectie die je vandaag hier presenteert?
Het moest passen in het huidige modebeeld. Het kleuren pallet en het silhouet moest van nu zijn. Je wilt het nu kunnen dragen.

Waar komt je fascinatie en liefde voor tweedehands mode vandaan?
Dat is per toeval ontstaan, omdat ik geen goed verkooppunt kon vinden in Amsterdam en toen ben ik het maar zelf gaan doen. Ik zelf verkoop vooral tweedehandse nieuwe collecties. Ik vind het noodzakelijk dat mensen zich bewust worden dat ongebruikte kleding niet zomaar in de kast moet blijven hangen. Het is een missie op die kasten op te ruimen en aan andere

Ik kan uitsluitend dat verkopen wat ik zelf het leukste vind, wat bij mij in de winkel hangt is echt een afspiegeling van mijn smaak. En daarom werkt het zo goed. ByDanie Designer Vintage Store is heel ‘boohoo’, en ik ben veel meer dat androgyne. Omdat je het met passie doet, komen met ook bij mij inleveren omdat ze dat herkennen. En ook klanten komen daaropaf, omdat het bij hun smaak pakt. Het wordt hiermee een cirkel. Je krijgt wat er bij je past, dat straal je uit en daarom komen weer mensen op je af die daarbij passen en deze weer kopen.

 

Zelf ben je altijd een enorme modefan geweest, en dat is niet veranderd sinds je jezelf in de rol van mama gooide. Wat is in jouw ogen de perfecte twee outfit voor de mom on the go?
Ieder mens is uniek, dus daar kunnen we geen antwoord op geven. En dat maakt het nou echt precies zo leuk.

 

Wat is jouw favoriete item uit de Designer Vintage Expo?
Let me think, ik vind de Neon pumps van Balenciaga het aller allerlekkerste. Dat is eigenlijk met gemende gevoelens, ik heb ze zelf gehad en heb ze verkocht. Ik heb ze ook pas heel recentelijk verkocht, dus het is een pijnpunt. Ze staat daar ook helemaal in het stralende middelpunt, als herinnering aan het feit dat ik dit prachtpaar niet meer heb.

Meer in Fashion

De Mooiste Mondmaskers door Nederlandse Ontwerpers

De Mooiste Mondmaskers door Nederlandse Ontwerpers

Aangezien de overheid vrijdag heeft aangespoord om tijdens de transitieperiode naar het ‘nieuwe normaal’ allemaal een mondmasker aan te schaffen, leunt Nederland naar een scenario waar reizen met het openbaar vervoer en het zich bevinden in drukke ruimtes niet meer mogelijk is zonder dat lapje stof. Ik ben al weken aan het fantaseren over de […]

Aangezien de overheid vrijdag heeft aangespoord om tijdens de transitieperiode naar het ‘nieuwe normaal’ allemaal een mondmasker aan te schaffen, leunt Nederland naar een scenario waar reizen met he [...]

Digital Fashion House The Fabricant Treed op de Voorgrond van een Veranderende Mode-Industrie

Digital Fashion House The Fabricant Treed op de Voorgrond van een Veranderende Mode-Industrie

De mode-industrie is aan verandering toe. Nu meer dan ooit worden we wakker geschud en zien we hoe het ook anders kan. LFW wordt gedigitaliseerd, Jacquemus cureert zijn nieuwe campagne via Facetime, en modemerken stellen hun archieven gratis open online. Amber Slooten van The Fabricant had het al voorspeld, de toekomst van de mode is […]

De mode-industrie is aan verandering toe. Nu meer dan ooit worden we wakker geschud en zien we hoe het ook anders kan. LFW wordt gedigitaliseerd, Jacquemus cureert zijn nieuwe campagne via Facetime, e [...]