Sluit menu
Menu
Maandag, 28 september 2020

Fashion

I Love Illustration Gallery Opent haar eerste Fysieke Locatie

Amsterdam Fashion Week

In 2010 startte ze haar eigen online platform voor fashion illustrators op, nu neemt Anneke Krull een volgende stap. Afgelopen vrijdag opende de art-director haar eerste fysieke art galerij, met een solo expositie van Amsterdamse kunstenaar Astrid Vos als eerste event.

Amsterdam Fashion Week kwam voor het eerst in aanraking met de I Love Illustration Gallery tijdens AFW Studio, waar Anneke Krull een expositie cureerde in het prachtige pand van Fosbury & Sons. Het idee om deze kunstvorm meer toegankelijker te maken stond hierbij centraal. Nu, net voor de september editie van AFW, zet Krull haar missie voort met toptalent Astrid Vos en dat in de geheel nieuwe I Love Illustrations galerie in De Hallen.

Krull’s droom om haar bewondering voor mode illustraties met de wereld te delen is eminent in de speech die ze gaf bij de opening van de Astrid x Vos expositie. Als trotse eigenaar van haar nieuwe galerie introduceerde ze Astrid als één van de grootste mode illustrators ter wereld. Een logische keuze dus om de allereerste expositie aan haar te wijden. 35 stukken werden zorgvuldig uitgekozen door Krull. Zo zagen we de iconische gezichten van Kate Moss, Brigitte Bardot, en Doutzen Kroes aan de muren te hangen. Astrid Vos is dan ook een household name binnen de mode-industrie. Haar illustraties werden onder andere al opgemerkt door Pat McGrath, Jeremy Scott en Marc Jacobs. Ook illustraties gewijd aan hun looks waren aanwezig tijdens de expositie. Elke tekening kon gekocht worden op de avond zelf, en volgens Krull wordt dat een terugkomend gegeven. “De bedoeling is om elke maand een nieuw talent of nieuwe talenten te belichten. Mijn volgende project zal draaien om jonge illustrators, en ook hun werk zal opnieuw te koop zijn in de galerie.”

De expositie is te bezoeken donderdag-zaterdag tot en met 5 oktober 2020.

Meer in Fashion

Scotch & Soda Werkt samen met Jong Nederlands Talent

Scotch & Soda Werkt samen met Jong Nederlands Talent

Amsterdam, 21 september 2020 – Een golf aan nieuw Nederlands talent maakt zijn opwachting. Voor Scotch & Soda was dit de aangelegenheid om, in samenwerking met Amsterdam Fashion Week, het jong talent in de schijnwerpers te zetten. Het merk heeft aan tien jonge creatievelingen gevraagd om een hoodie uit de Fall/Winter ’20 collectie te herontwerpen, […]

Amsterdam, 21 september 2020 – Een golf aan nieuw Nederlands talent maakt zijn opwachting. Voor Scotch & Soda was dit de aangelegenheid om, in samenwerking met Amsterdam Fashion Week, het jong talen [...]

Show Report: CRUÈL

Show Report: CRUÈL

Bekijk hier het show report en de livestream van CRUÈL.

Bekijk hier het show report en de livestream va [...]