Jean Philippe’s Playlist: Voor Altijd en Overal

Bij Balenciaga liepen de modellen op Massive Attack de catwalk af, Céline zette Mary J. Blige in en Rei Kawakubo van Comme des Garçons haalde Lisa Stansfield van stal. Wat muziek is voor mode is melk voor cappuccino: onmisbaar, zonder muziek geen mode. Daarom vragen we leuke mensen ‘uit de industry’ om lekkere playlists. Ditmaal de eer aan Jean Philippe Abautret (30), PR Director KCD (onder meer van Isabel Marant).

Het ging zo. We stonden tijdens de opening van de Isabel Marant winkel op de stoep een beetje te kletsen, roken, drinken, je kent het wel. Het gesprek bewoog via de gebruikelijke sociale plichtplegingen als snel richting naar muziek. Binnen de kortste keren stond ik met mijn telefoon aantekeningen te maken van de juweeltjes die hij met mij deelde. Allemaal onbekend en zo lekker Frans. Het was ook een leuke jongen, dat hielp.

Goed, even in steno wat belangrijke zaken over Jean Philippe. Groeide op in Bretagne, en heeft drie jaar rondgereisd voordat hij zich vestigde in Parijs, de stad die hem zeven jaar geleden adopteerde. Jean Philippe is dol op de Square Gardette buurt in het 11de, waar hij woont, maar vlucht zoveel mogelijk naar Bretagne, om daar tot rust te komen.
Draagt – weer of geen weer – altijd sandalen , kan niet zonder een goed linnen overhemd en raadt ons aan het Instagram account @rarebooksparis bij te houden, dat – de naam geeft het al een beetje weg – bijzondere, arty boeken verkoopt. Werken voor Isabel Marant? “Dat is een feest. Ze is super toegeweid en ontzettend gepassioneerd, dat draagt ze over. Het is heel besmettelijk.”

Dan nu, hier zijn playlist. Hij is voor “altijd en overal, op zwoele zomeravonden en voor in de douche”. Mocht je Jean Philippe zoeken deze zomer, hij zit op Corsica.

 

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events