Sluit menu
Menu
Zondag, 22 september 2019

Uncategorized

Jessica van Halteren (Lichting): “de hele collectie gaat net over het idee dat het nooit af kan zijn omdat alles alles kan worden”

Amsterdam Fashion Week

Lichting is het kloppend hart van Amsterdam Fashion Week. Dit zijn de beste graduates van onze academies, het neusje van de zalm, vers van de pers. Anders gezegd: dit is de toekomst. Op amsterdamfashionweek.nl alvast een introductie. Dit keer de eer aan Jesssica van Halteren.

 

Naam: Jessica van Halteren
Opleiding: AMFI Amsterdam Fashion Institute, Amsterdam
Collectienaam: Planet Uterus

 

Het idee
“Mijn collectie begon met het idee om met een koffer te werken waarin oude kleding zat. De hele collectie heb ik dan ook gemaakt uit oude kleding. Het concept vloeit voort vanuit de vraag: “kan ik als modeontwerper ook objecten zoals een koelkast aankleden of objecten op het menselijk lichaam plaatsen?”. Toen ging het heel snel over een hybride manier van ontwerpen, waarin alles alles kan worden en ik alle materialen kon gebruiken. Want waarom is mode geen half mens half fiets, of een aangeklede koelkast? Alles wat ik toen ging creëren waren mijn Totems die tot leven kwamen op een nieuwe planeet: “Uterus”.”

Het ontwerp
“De totems bevinden zich in een constante staat van ontwikkeling, net zoals foetussen in de baarmoeder, vandaar de naam van mijn collectie: ‘Planeet Uterus’. Deze planeet heeft me als het ware een platform geboden om een hele nieuwe maak, denk, en levensstructuur te ontwikkelen waarin ik zelf kan experimenteren met materialen en in constante ontwikkeling kon maken. Vanuit deze denkwijze zie ik mijn collectie ook niet als eindproduct; de hele collectie gaat net over het idee dat het nooit af kan zijn omdat alles alles kan worden, dat je als maker kan zeggen dat je alles nog kan hergebruiken. Het kan zo maar zijn dat dit er vrijdag op de show niet meer staat. Wie zal het weten?”

Meer in Uncategorized

De Industry Talks door AFW en Park Plaza Victoria Amsterdam waren een Succes

De Industry Talks door AFW en Park Plaza Victoria Amsterdam waren een Succes

Park Plaza Victoria Amsterdam verzorgde dit jaar de Amsterdam Fashion Week Talk met Marlou Breuls en Sjaak Hullekes, en steunde de spetterende debuut show van Hul le Kes. Wij spraken Hotel Manager Lennart Maas over de eerste ervaring met AFW Studio.   Hoe heb je AFW Studio over het algemeen ervaren? Wat was je favoriete […]

Park Plaza Victoria Amsterdam verzorgde dit jaar de Amsterdam Fashion Week Talk met Marlou Breuls en Sjaak Hullekes, en steunde de spetterende debuut show van Hul le Kes. Wij spraken Hotel Manager Lennart Maa [...]