Lounge in Stijl met deze Nederlandse Merken

Je zou denken dat in deze turbulente tijden de drang naar nieuwe dingen af neemt, toch heb ik enorm de neiging om toch even de online shops te checken. Niet omdat ik per se dat jurkje moet hebben, of die nieuwe zonnebril, maar omdat dit een van de enige dingen is waar ik nu plezier uit kan halen. Van deze zwakte maken mijn favoriete merken natuurlijk ook gebruik, door mij constant te belagen met sales, kortingscodes, acties en “just for you” compilaties, waar ik dan ook volop aan toegeef.

Na een paar weken van geld uitgeven dacht ik dat ik beter mijn verslaving kon gebruiken om de mensen rond me heen te steunen. Na uren op Instagram scrollen was ik verbaasd door het aantal unieke Nederlandse merken die ik tegen kwam. Merken waar ik al wel eens van gehoord had, maar nooit echt research naar had gedaan.

Aangezien het ernaar uitziet dat we nog wel een groot deel van onze tijd thuis gaan doorbrengen, vond ik het alleen maar gepast om mijn collectie tracksuits en loungewear aan te vullen. Zelf zet ik comfort ook altijd boven stijl, en sta ik bekend om de athleisure/streetwear trend net iets te ver te drijven. Nu mijn collega’s me echter al wel eens twee dagen elkaar in hetzelfde trainingspak hebben gezien, heb ik mezelf aangepraat dat dat ligt aan het feit dat ik niet genoeg setjes heb om af te wisselen. Hierbij dus mijn lijstje van outfits voor thuis, zowel fashion-forward als comfortabel, van de leukste Nederlandse ontwerpers.

Bleeched is een unisex merk dat een rauwe look met elegantie combineert. Als je zoekt naar basics met nét die extra factor, is dit het merk waar je op moet letten. De unieke details transformeren je outfit van comfortwear naar de perfecte werkoutfit.

Reconstruct is een van mijn favoriete Nederlandse merken, niet alleen door de sterke community dat het heeft opgebouwd, maar ook omdat het merk gegrond is in jeugdcultuur en niet ontwerpt aan de hand van trends. Reconstruct heeft juist naam gemaakt door een eigenwijze leiderspositie in te nemen binnen de Nederlandse mode-industrie, in plaats van het blind volgen van wat er deze week populair is.

The New Originals staan natuurlijk ook op het lijstje, en daar heb je vast wel al van gehoord. Het merk opgericht in 2015 staat bekend om hun bijzondere collabs met onder andere Bijenkorf, Moco Museum, en surprise surprise, Reconstruct.

Cruel neemt de culturele referenties van Amsterdam en verwerkt ze in tijdloze stukken met een avant-garde twist. Zo halen ze jeansbroeken binnenstebuiten, en mixen ze verschillende materialen om een look te creëren dat net iets anders is dan de stukken die je al in je kast hebt hangen.

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events