Sluit menu
Menu
Maandag, 28 september 2020

Fashion

Maak Kennis met de Visions Of Talenten: Esra Copur

Amsterdam Fashion Week

Maak kennis met onze tien ‘Visions Of’ kandidaten. Geselecteerd door een internationale jury en begeleid door de Nederlandse ontwerper Duran Lantink zijn deze talenten de top van de creatieve industrie. De komende maanden zullen zij hun concepten naar een hoger niveau tillen en verder uitwerken tot complete collecties. Die afgewerkte producten worden gepresenteerd tijdens de Amsterdam Fashion Week september editie. Vandaag belichten we het werk van Esra Copur.

 

Tijdens je AFW Studio 2020 presentatie kwamen de woorden ‘programmed society’ naar voren, wat betekent dit voor jou?
Mijn collectie ‘programmed_society’ is een commentaar op de huidige tijdsgeest, waarin men vast lijkt te zitten in een eindeloze herhaling. Ik heb mensen afgebeeld als geprogrammeerde individuen die constant items kopen, niet omdat ze deze nodig hebben maar omdat het een routine is geworden. Ik experimenteer met de herhaling van herkenbare kledingstukken, zoals het witte T-shirt en de outdoor jas. Door de mensen letterlijk vast te maken aan de kledingrekken, suggereerde ik dat ze verdrinken in hun ingesleten gewoontes.

Je werk lijkt een soort kritiek te zijn op onze overconsumptie maatschappij. Kan je me uitleggen wat jouw idee hierover is?
Mijn vorige collectie was inderdaad kritiek op consumenten die items blijven kopen die ze niet nodig hebben. In deze collectie die ik nu aan het maken ben wil ik als ontwerper ook de verantwoordelijkheid bij mezelf leggen en zo duurzaam mogelijk te werk gaan, door onder andere deadstock en restmaterialen te gebruiken.

Tussen Fashionclash en het ‘Visions Of’ Talent Program, wat is de grootste les die je hebt geleerd?
De events en programma’s waar ik aan mee heb gedaan hebben me gepusht om mijn werk uit te leggen en daar word ik ook steeds beter in. Ik heb natuurlijk ook mijn netwerk zo kunnen uitbreiden.

Hoe is Batavia Stad Fashion Outlet betrokken in jouw designproces?
Ik wil zo duurzaam mogelijk werken en dus zoveel mogelijk kleding van Batavia Stad hergebruiken.

Wat zou je graag willen neerzetten in september?
Ik zou graag zowel een collectie als installaties presenteren.

 

Meer in Fashion

Scotch & Soda Werkt samen met Jong Nederlands Talent

Scotch & Soda Werkt samen met Jong Nederlands Talent

Amsterdam, 21 september 2020 – Een golf aan nieuw Nederlands talent maakt zijn opwachting. Voor Scotch & Soda was dit de aangelegenheid om, in samenwerking met Amsterdam Fashion Week, het jong talent in de schijnwerpers te zetten. Het merk heeft aan tien jonge creatievelingen gevraagd om een hoodie uit de Fall/Winter ’20 collectie te herontwerpen, […]

Amsterdam, 21 september 2020 – Een golf aan nieuw Nederlands talent maakt zijn opwachting. Voor Scotch & Soda was dit de aangelegenheid om, in samenwerking met Amsterdam Fashion Week, het jong talen [...]

Show Report: CRUÈL

Show Report: CRUÈL

Bekijk hier het show report en de livestream van CRUÈL.

Bekijk hier het show report en de livestream va [...]