Sluit menu
Menu
Maandag, 25 januari 2021

Fashion

Maak Kennis met de Visions Of Talenten: Nina & Anouk

Amsterdam Fashion Week

Maak kennis met onze tien ‘Visions Of’ kandidaten. Geselecteerd door een internationale jury en begeleid door de Nederlandse ontwerper Duran Lantink zijn deze talenten de top van de creatieve industrie. De komende maanden zullen zij hun concepten naar een hoger niveau tillen en verder uitwerken tot complete collecties. Die afgewerkte producten worden gepresenteerd tijdens de Amsterdam Fashion Week september editie. Vandaag belichten we het werk van Nina en Anouk.

 

Wat is jullie individuele rol binnen dit project? Wat is de grootste uitdaging geweest in het samenvoegen van jullie visies?
Beide zijn we erg op materialen gefocust. We moeten stoffen en materialen echt kunnen voelen, daardoor krijgen we inspiratie om te maken en te experimenteren. We hebben elkaar leren kennen via Dutch Design Week en zo kwamen we erachter dat onze werkwijzen erg op elkaar lijken. Het was voor ons dan ook een logische stap om samen te werken. De grootste uitdaging is misschien dat we niet in dezelfde stad wonen. Daardoor gaan we veel afzonderlijk aan de slag. We werken beide heel impulsief aan het project en hebben geen rolverdeling, maar dat maakt het juist verassend wanneer we weer samen komen en de items en ideeën samenvoegen!

Jullie presentatie tijdens AFW Studio liet het hercontextualiseren van materialen zien. Hoe speelt dit een rol in jullie eindcollectie voor september?
Het herinterpreteren van materialen en patronen hebben we ook weer verwerkt in de collectie voor september. We willen kleding gebruiken als materiaal, en door middel van stofbewerkingen er weer een nieuwe laag aan geven. Ook zullen er patronen uit oude werkkleding terugkomen.

Speelt duurzaamheid een factor in jullie ontwerpen?
Als ontwerper kan je daar niet omheen. Het is voor ons daarom ook logisch om duurzaamheid te verwerken in ons proces.

Hoe is Batavia Stad betrokken in het designproces?
Omdat we duurzaamheid erg belangrijk vinden willen we geen nieuwe materialen kopen, onder andere dankzij Batavia Stad kunnen wij de deadstock gebruiken en dit verwerken in ons project.

Wat kunnen we in september verwachten?
Een collectie die we zullen presenteren in de vorm van een installatie.

Meer in Fashion

AFW blikt terug op de laatste vijf Lichting winnaars

AFW blikt terug op de laatste vijf Lichting winnaars

De show waar iedereen naar uitkijkt: Lichting. De wedstrijd in de vorm van één centrale runway show die de veertien beste graduates van de Nederlandse academies in de spotlight zet. De winnaar gaat naar huis met een geldprijs van 10.000 euro, die beschikbaar word gesteld door de Meester Koetsier Foundation. De gerenommeerde jury kiest elk […]

De show waar iedereen naar uitkijkt: Lichting. De wedstrijd in de vorm van één centrale runway show die de veertien beste graduates van de Nederlandse academies in de spotlight zet. De winnaar gaat naar hui [...]

In het atelier van Ekaterina Ravina, Lichting 2020 finalist

In het atelier van Ekaterina Ravina, Lichting 2020 finalist

Lichting is het kloppend hart van Amsterdam Fashion Week. Een verzameling van de beste graduates van onze academies, het neusje van de zalm, vers van de pers. Anders gezegd: dit is de toekomst. Wij gingen op bezoek bij het atelier van 2020 finalist Ekaterina Ravina.    Wat is het verhaal achter jouw Lichting 2020 collectie? […]

Lichting is het kloppend hart van Amsterdam Fashion Week. Een verzameling van de beste graduates van onze academies, het neusje van de zalm, vers van de pers. Anders gezegd: dit is de toekomst. Wij gingen o [...]