Maak Kennis met de Visions Of Talenten: Vivian Zandhuis

Maak kennis met onze tien ‘Visions Of’ kandidaten. Geselecteerd door een internationale jury en begeleid door de Nederlandse ontwerper Duran Lantink zijn deze talenten de top van de creatieve industrie. De komende maanden zullen zij hun concepten naar een hoger niveau tillen en verder uitwerken tot complete collecties. Die afgewerkte producten worden gepresenteerd tijdens de Amsterdam Fashion Week september editie. Vandaag belichten we het werk van Vivian Zandhuis.

 

Je concept is gebaseerd op de schilderstijl van Monet en van Gogh. Wat vind je zo inspirerend aan hen?
Ik vind de kunstwerken van Monet en van Gogh heel sfeervol. Ik ben een enorme fan van de impressionistische stijl en de schildertechniek pointillisme. Deze “schets” achtige manier van werken vind ik krachtig.

 

They Come Together’ is ontstaan door je fascinatie voor schilderkunst en mode. Kan je me uitleggen hoe deze combinatie zich uit in je werk?
‘They Come Together’ is ontstaan tijdens mijn afstudeerproject. De opdracht was om iets te maken waar jouw krachten goed in uit kwamen. Schilderkunst is altijd iets geweest wat me aansprak. Ook heb ik altijd al graag zelf kleding willen ontwerpen en maken. Door dit project kreeg ik het idee om niet voor een van deze twee te kiezen, maar ze juist te combineren. Zowel in het maken van kleding als het schilderen had ik nog niet zoveel ervaring. Dit was dan ook een enorme uitdaging voor mij.

 

Tijdens AFW Studio 2020 maakte mensen voor het eerst kennis met je werk. Wat jouw presentatie zo sterk maakte was de combinatie van zang, licht en kleding. Waarom heb je ervoor gekozen om je concept op deze manier naar voor te brengen?
Aangezien ik drie items had was de manier waarop deze gepresenteerd werden erg belangrijk. Door middel van de zang en presentatie was alle aandacht gefocust op de zangeressen en daardoor dus ook de kledingitems.

 Wat was jouw ervaring met het ontwerpen van de eerste drie jassen die 6 maart werden vertoond? En wat is je plan van aanpak bij het maken van de volledige collectie?
Ik vond het super tof om te doen! En het smaakte zeker naar meer. Toen ik te horen kreeg dat ik mee mocht doen aan het ‘Visions Of’ programma kreeg ik meteen inspiratie om nieuwe items te maken. In de tussentijd heb ik al wel wat dingen geleerd op het gebied van kleding maken die ik zeker kan toepassen tijdens het creëren van mijn eindcollectie. De collectie zal bestaan uit bestaande kledingstukken, deze ga ik vermaken en vervolgens beschilderen.

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events