Sluit menu
Menu
Donderdag, 14 november 2019

Fashion

Monki’s ‘All the Feels’ Campagne: Emoticons for Real Life

Amsterdam Fashion Week

De najaarscampagne van Monki heet heel toepasselijk All the Feels en doelt op de emoties die je over het algemeen niet deelt op social media. Want Instagram is een etalage voor de beste versie van jezelf en hier deel je niet de slechte dagen, je eenzaamheid, potentiële depressie en mogelijke onzekerheden. 

De campagne is dan ook bedoeld om bewustzijn te vergaren voor de effecten van sociale media op de geestelijke gezondheid van jongeren. De collectie is klein maar geeft een duidelijk signaal: het is niet altijd rozengeur en maneschijn. De ambassadeurs van de campagne zijn dan ook bekend met de dualiteit van social media. De drie meiden – influencers if you will – hebben ieder een leger aan volgers, én een verleden met mental health problemen. We stellen ze graag aan je voor.

Elyse Fox
Filmmaker Elyse Fox is het creatieve brein achter het project: Sad Girl Club, een plaats voor jongeren om hun persoonlijke ervaring met onder andere depressie, paniekaanvallen, en eetstoornissen te delen. Zo creëerde ze een safe space op het internet waar het stigma rond mental illness wordt opgeheven en er zonder schaamte kan worden gepraat.

 

John Yuyi
John Yuyi gebruikt Instagram als grootste inspiratiebron en als een filter voor haar anxiety. Als een social media artieste met meer dan 142k volgers is ze één van de meest spraakmakende talenten op het internet.

 

Emily Bador
Emily Bador werd al snel geconfronteerd met de druk van de modellen industrie en nam daardoor een pauze van haar carrière. Nu staat ze bekend als body positive ambassadeur en documenteerd ze haar terugkeer als model op een eerlijke manier. Op haar Instagram worden empowerment en diversiteit centraal gesteld.

 

De Collectie
De All The Feels collectie is spot on. Je kunt pronken met je gevoelens – positief of negatief: zo komen de hoodies, bucket hats en shawls met bijkomende ‘emoti-patches’ en kan je op elk moment van de dag je mood van ‘worrier’ naar ‘warrior’ veranderen en aan heel de wereld laten weten of je een ‘good day’ of een ‘bad day’ hebt. We like.

Het Doel
De campagne weerspiegelt een probleem waar veel jongeren dagelijks mee worstelen: het overbrengen van het perfecte image op sociale media en het ophouden van de schone schijn in #reallife. Zo wordt het opkroppen van emoties een dagelijkse realiteit. All The Feels staat symbool voor vrijheid en acceptatie, twee beladen woorden waar een hele generatie opgroeiende tieners behoefte aanhebben. De collectie is dan on ook point en vooral belangrijk in tijden van de hang naar inclusiviteit en de druk om een perfect leven te lijden.

Bekijk de campagne hier

 

Meer in Fashion

AFW’s Week in Fashion Releases: Designer Edition

AFW’s Week in Fashion Releases: Designer Edition

Grootse plannen voor grote modehuizen; Prada kondigt een samenwerking aan met Adidas en host een conferentie rond duurzaamheid, en zowel Martin Margiela als Saint Laurent werpen hun doelen op het grote doek.   Prada vecht voor een duurzame mode-industrie In samenwerking met Yale University en de Politecnico in Milaan hoste Prada deze week een intense […]

Grootse plannen voor grote modehuizen; Prada kondigt een samenwerking aan met Adidas en host een conferentie rond duurzaamheid, en zowel Martin Margiela als Saint Laurent werpen hun doelen op het grote doek [...]

Second to None: Styliste Faou Biera

Second to None: Styliste Faou Biera

Omdat er zoveel leuke ‘creatives’ rondlopen die weten wat er te koop is in de wereld, vroegen we hen naar hun all time favourites. We liften we graag mee, want waarom zelf het wiel uitvinden wanneer iemand anders dat al heeft gedaan, toch? Waar eten ze het liefst, wat is hun favoriete vakantiebestemming, het beste boek […]

Omdat er zoveel leuke ‘creatives’ rondlopen die weten wat er te koop is in de wereld, vroegen we hen naar hun all time favourites. We liften we graag mee, want waarom zelf het wiel uitvinden wanneer ieman [...]