Mulas Hybrid Haus en Mila van der Linden presenteren “Mind Fish”

Mulas Hybrid Haus (“MHH”) en Mila van der Linden slaan de handen opnieuw ineen voor de short film “Mind Fish” en daagt hiermee de relatie tussen muziekvideo en modefilm uit. De filmpremière op 5 november markeert de derde samenwerking tussen de twee creatives.

 

Het dynamisch duo werd voor het eerst geïntroduceerd aan het grote publiek doormiddel van de short film “Purple Soup”. Tijdens AFW september 2020 gingen MHH, opgericht door Jessica van Halteren en Mila van er Linden, filmmaker en muzikant, opnieuw een project aan geworteld in onderwerpen als zelfliefde, narcisme en eenzaamheid. De collectie representeerde Jessica’s versie van love wear, en bestond volledig uit oude trouwjurken en mannenpakken. Het duo presenteerde de collectie doormiddel van de film “Mirror Soul”, waarin Mila tevens de hoofdrol speelde en Jessica’s ontwerpen tot zijn recht kwamen.

“Deze manier van presenteren brengt in mijn optiek mijn ontwerpen tot leven. Je moet ernaar kunnen kijken, maar het ook kunnen horen, voelen, proeven en je erdoor kunnen omringen.” – Jessica van Halteren

Mind Fish
Mind Fish is de nieuwe samenwerking tussen MHH en Mila en visualiseert de balans tussen mindfulness en waanzin. Het verwijst naar een wereld die ons vermogen uitdaagt om vrede te vinden in chaos en opwinding in leegte. Mila neemt opnieuw de hoofdrol en onderneemt een multi-zintuiglijke reis waarin ze verschillende staten van het zijn ervaart.

Mulas Hybrid Haus ontwierp zes outfits die vervreemde reflecties van de geest visualiseren. Ze overstijgen het idee van het aankleden van een lichaam en presenteren schepselachtige karakters. De drie outfits die Mila in de film draagt zijn in tegenspraak met deze wezens en benadrukken haar vervreemde reis.

Net zoals met Mirror Soul, werd de muziek voor Mind Fish geproduceerd door Mila zelf. Door zware drums, gelaagde analoge synths en gestroomlijnde hypnotiserende zang te combineren, past Beach perfect in de essentie van “Mind Fish”.

De filmpremière vindt plaats op vrijdag 5 november in OSCAM (Open Space Contemporary Art Museum) in de Amsterdamse Poort.

Over Mulas Hybrid Haus
AFW maakte kennis met Jessica van Halteren tijdens de panel pitches van de Lichting 2019 kandidaten. In de vroege stadia van haar carrière was de jonge ontwerpster al bezig met het onderzoeken van een hybride manier van ontwerpen en vertaalde dat met haar Lichting collectie “Planet Uterus” in ontwerpen die in constante ontwikkeling waren, met geen begin of einde. Met Mulas Hybrid Haus daagt Jessica opnieuw de perceptie van mode uit.

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events