Mulas Hybrid Haus lanceert schoen in samenwerking met BRONX

Jessica van Halteren geeft een nieuwe draai aan de UPP-DATE, één van BRONX’s signature designs. De ontwerpster en creatieve brein achter Mulas Hybrid Haus presenteerde haar debuutcollectie tijdens Amsterdam Fashion Week en gaat nu voor het eerst aan de slag met haar eigen schoenendesign. Het lanceringsevent georganiseerd in samenwerking met Glamcult vond woensdagavond plaats in theater restaurant Paleis van de Weemoed. Dit is wat we weten over de collab.

 

De beginfase
BRONX haalt de UPP-DATE weer uit het stof. De UPP-DATE zool met slotted eyelets is voor het eerst terug te vinden in de punk-era. De schoen werd toen uit polyurethaan gemaakt met een mal, waardoor het onmogelijk bleek om gaten te maken in de zool. De productie van de UPP-DATE kwam tot een halt en de schoen werd verborgen in het archief. Jaren later besloot BRONX het toen onuitvoerbare design terug een kans te geven. Door geavanceerde digitale tools werd het uiteindelijk toch mogelijk om de UPP-DATE zool een vaste stijl te maken in de BRONX-collectie.

Het ontwerp
Voor het eerst werd een designer gevraagd om de UPP-DATE opnieuw te interpreteren. Jessica wist het unieke design naar haar eigen hand te zetten door losstaande bovenelementen toe te voegen. De samenwerking is gegrond in het vieren van vrouwelijkheid in de breedste zin van het woord. De drie stijlen zijn volledig customisable en komen elks in twee verschillende kleurvarianten. “The WRAP-UPP” heeft een strap die kruist over het been tot aan het midden van je kuit en is alvast onze persoonlijke favoriet. Daarnaast bestaat de collectie ook uit “The MIX-UPP” en “The LACE-UPP”.

De lancering
Achterin het gezellige Paleis van de Weemoed worden massieve ijsblokken verlicht in een verder gedempte ruimte. Alle zes varianten van de MHH UPP-DATE werden ingevroren voor het event en op spectaculaire wijze tentoongesteld, veilig in het ijs, met dauwdruppels die de schoenen een glinsterend effect gaven. Bedriegend, maar wel fantastisch cool. Wel kreeg ik toch de mogelijkheid om een blik te werpen op de onbevroren schoen en zag ik een aantal insiders, waaronder uiteraard Jessica zelf, al met de schoenen pronken tijdens het event. Later op de avond zagen we artiest en visueel kunstenares Mila V, die al eerder met MHH samenwerkte aan onder andere de fashion film “Mind Fish”, optreden als afsluiter van een geslaagde lancering.

Fotograaf: Woody Bos

 

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events