Sluit menu
Menu
Maandag, 25 januari 2021

Fashion

Nieuw Design Talent I Love Toob Opent Eigen Winkel!

Amsterdam Fashion Week

I Love Toob is ontstaan door de band tussen twee jongens uit Amersfoort en hun liefde voor creativiteit. Het merk straalt een exhibitionistisch gevoel van blijheid uit en breid zich elke dag verder uit. Nu wordt I Love Toob ook op een fysieke locatie te koop gesteld. Ik zat samen met Tobie van Putten en Stijn Van Eeckhoutte net voor de opening van hun gloednieuwe winkel ‘NALLES’.

 

Wat is het verhaal achter I Love Toob? Hoe zijn jullie begonnen?
Tobie: “Ik ben altijd van het tekenen geweest en dat is zich gaan vormen in het maken van kleding. Ik en Stijn zijn al heel ons leven met elkaar in aanraking gekomen, maar hadden nooit rechtstreeks contact gehad. Toen kwam Stijn met het idee om mensen te helpen met het uiten van hun creativiteit  en hebben we beslist om samen de handen in elkaar te slaan. Wat Stijn eerst voor andere mensen wou verwezenlijken is hij nu zelf aan het doen. Buiten alle dingen die we maken hebben we een geniale band en dat is de basis waarop alles is gebouwd, niet de kleding maar het gevoel dat we samen ervaren.”

 

Hoe vertaald deze aanpak zich in jullie kleding?
Stijn: “We hebben eigenlijk geen duidelijke richtlijn. Ik ben altijd bezig geweest met ondernemen, het maken van websites, het plannen van projecten. Toen ging ik heel erg nadenken over hoe dingen moeten gaan, en daar kreeg ik vervolgens stress van wat zichtbaar werd in het resultaat. Onze samenwerking heeft me geleerd dat je niet altijd alles op voorhand moet weten maar dat dingen vanuit het spontane proces ontstaan.”

Tobie: “Wanneer je iets tekent of schildert hang je het meestal aan de muur en dat gaat dan nergens heen. Kleding blijft echter gewoon bewegen en evolueren met de persoon die het draagt. Mijn designs gaan zo het universum in. Dat was mijn persoonlijk doel met I Love Toob. De kleding straalt geluk uit omdat we alles maken met een goed gevoel. De felle kleuren zorgen ervoor dat je blij door het leven gaat en dat andere mensen ook jouw geluk gaan overnemen als gevolg. We hebben van vele mensen gehoord dat het een soort verslaving opwekt om onze kleding te dragen. Dat is ook het gevoel dat wij krijgen bij I Love Toob. Je wordt er gewoon zo vrolijk van.”

Photo: Valentina Vos

Foto: Valentina Vos (@valentinavos) MUAH: Bastien Zorzetto (@bastienzorzetto) Styling: Marleen Ettema (@marleenettema) Styling Assistant: Felicia Boonstra (@ffeliciaboonstra) Art Direction: @shitart.amsterdam @Marieke.elise Models: GODÉ (@supermodelmgmt), JEMAL (@maxmodels010), TOR (@Vein.agency)

Wat is het leukste project dat jullie tot nu toe hebben gedaan?
Tobie: “We hebben laatst de tweede shoot ooit in ons leven gedaan. Stijn had al wel eens model gestaan maar ik was nog nooit op een set geweest. Hiervoor hebben we een boel nieuwe kleding gemaakt en voor de eerste keer ook anderen in het designproces betrokken. Ali is een klerenmaker die bij ons om de hoek woont en daar hebben we dingen laten afnaaien. Hij is een geweldige man die heel blij werd van onze creaties. Zo houden we onze productie ook lokaal en steunen we mensen van onze stad. We zien dit dan ook als een soort bijdrage aan de lokale gemeenschap.”

Stijn: “Momenteel zijn we ook in gesprek met ASOS Marketplace, wat we hiervoor gaan doen is echter nog geheim.”


Naast de kleding hebben jullie recent tassen toegevoegd aan assortiment. Zijn er nog andere producten op komst?
Stijn: “We hebben honderden ideeën en blijven onszelf creatief uiten. Dat betekent ook dat er nieuwe producten op komst zijn! Zelf dachten we aan schoenen en hoodies die je op duizend verschillende manieren kan dragen.”

 

1 oktober deden jullie de allereerste I Love Toob winkel open, vanwaar een fysieke locatie? Wat kunnen we van de winkel verwachten?
Tobie: “We zitten al een tijdje met het idee dat om een eigen winkel te openen. Zo gingen we altijd naar lege pandjes kijken om ideeën rond onze eigen winkel te visualiseren. Onze insteek is om mensen zoals wij ook een fysieke locatie aan te bieden. We willen de drempel omlaag halen. Je hebt iets cools gemaakt? Breng het lekker langs!”

Stijn: “De winkel ‘NALLES’ is niet alleen een manier om onze kleding te verkopen maar ook om independent brands vergelijkbaar met I Love Toob te promoten. Onze focus ligt op slow fashion, merken opgestart door mensen met passie voor het product en werken vanuit een goede intentie. We willen die merken samen clusteren binnen onze winkel. Ook hebben we het idee om een naaimachine in de winkel te zetten zodat als je onze kleding wilt laten customizen naar jouw voorkeuren, we dat gelijk kunnen doen. Vanuit I Love Toob hebben we de mentaliteit dat alles kan en dat willen we ook aan de mensen kunnen doorgeven die onze producten kopen.”

Foto: Janneke Nooij

Coverfoto: Kaylee van Haften
Art direction + concept: @shitart.amsterdam + @marieke.elise + @amysprangersart
Styling + concept: @verarombout Photography: @bykayleevanhaften
Muah: @beauhoogerwerf.mua
Models: @rubiaserena @devancey

 

NALLES

Rosmarijnsteeg 6
1012 RP Amsterdam

Meer in Fashion

AFW blikt terug op de laatste vijf Lichting winnaars

AFW blikt terug op de laatste vijf Lichting winnaars

De show waar iedereen naar uitkijkt: Lichting. De wedstrijd in de vorm van één centrale runway show die de veertien beste graduates van de Nederlandse academies in de spotlight zet. De winnaar gaat naar huis met een geldprijs van 10.000 euro, die beschikbaar word gesteld door de Meester Koetsier Foundation. De gerenommeerde jury kiest elk […]

De show waar iedereen naar uitkijkt: Lichting. De wedstrijd in de vorm van één centrale runway show die de veertien beste graduates van de Nederlandse academies in de spotlight zet. De winnaar gaat naar hui [...]

In het atelier van Ekaterina Ravina, Lichting 2020 finalist

In het atelier van Ekaterina Ravina, Lichting 2020 finalist

Lichting is het kloppend hart van Amsterdam Fashion Week. Een verzameling van de beste graduates van onze academies, het neusje van de zalm, vers van de pers. Anders gezegd: dit is de toekomst. Wij gingen op bezoek bij het atelier van 2020 finalist Ekaterina Ravina.    Wat is het verhaal achter jouw Lichting 2020 collectie? […]

Lichting is het kloppend hart van Amsterdam Fashion Week. Een verzameling van de beste graduates van onze academies, het neusje van de zalm, vers van de pers. Anders gezegd: dit is de toekomst. Wij gingen o [...]