Sluit menu
Menu
Woensdag, 20 maart 2019

Life & Style

Peroni is het Biermerk met een Italiaans Vleugje Stijl

Amsterdam Fashion Week

Peroni is sinds 1963 het meest stijlvolle bier op het menu en het is dan ook niet vreemd dat zij volgende week zullen zorgen voor verfrissing tijdens de borrels en afterparty’s van de komende Amsterdam Fashion Week. We vroegen ze alvast waarom Peroni en Amsterdam Fashion Week zo’n goede match is.

Waar andere biermerken zich positioneren met verhalen over stoere mannen, hop en graan draait het bij jullie eerder om elegantie. Jullie omschrijven het zelf als een Italiaans vleugje stijl. Hebben jullie altijd al een connectie gehad met fashion? Heeft dat daadwerkelijk iets te maken met het feit dat jullie een Italiaans biermerk zijn?
Een fascinatie voor de mooie dingen in het leven zit in de cultuur van de Italianen. Of het nu om heerlijk eten gaat, snelle sportwagens of geraffineerde mode, het gaat ze om stijl. Maar stijl is voor de Italianen meer dan wat ze dragen of bezitten, stijl is de manier waarop zij hun leven leiden en wat ze veel levensvreugde brengt. Deze passie en flair is met Italiaans vakmanschap samengegaan in Peroni Nastro Azzurro.   Flair door het gebruik van het unieke ingredient ‘Nostrano dell’Isola mais’, een exclusief ras mais wat het licht sprankelend karakter geeft aan het bier. Passie in al zijn schoonheid in het getailleerde bierflesje en het vernieuwde design. Ook bier is fashion. Het is dan ook onze visie om één van de top 3 Italiaanse stijlmerken van de wereld te worden….Gucci, Prada, Peroni.

In Londen hebben jullie al eerder samengewerkt met Londen Fashion Week en gaven jullie 8 aanstormende fashiontalenten de kans hun ontwerpen te tonen. Hoe kunnen we de aanwezigheid van Peroni terugzien tijdens Amsterdam Fashion Week?
Naast de succesvolle samenwerking hebben we de komende twee weken ook het ‘House of Peroni’ in London; 14 dagen lang de stijlvolle wereld van Peroni in beeld gebracht in een  pop-up locatie in het centrum van London aan de hand van 8 fashiontalenten. Maar deze initiatieven brengen we graag ook dichter bij huis ondermeer door de samenwerking met de Amsterdam Fashion Week. Vanuit die samenwerking is Peroni het enige bier verkrijgbaar in het Compagnie Theater tijdens AFW Studios. Onze hostesses zullen het bier stijlvol uitserveren en waar nodig meer toelichting geven het meest stijlvolle bier van de wereld.
Jullie verzorgen ook de afterparty’s van Maison the Faux en Stieglitz.Waarom passen deze merken zo goed bij deze afterparty’s?
Peroni past goed bij de afterparty, omdat bier drinken toch een sociale aangelegenheid blijft: onder het genot van een bier en goede muziek nieuwe mensen leren kennen en praten over de mooie dingen in het leven. Door de fris sprankelende smaak van het bier met een lichte bitterheid, is het zeer makkelijk doordrinkbaar en zal het ongetwijfeld veel levendigheid toevoegen aan de avond. Salute!

Meer in Life & Style

AFW Studio Route

AFW Studio Route

Benieuwd naar alle locaties van AFW Studio? Bekijk onze plattegrond en ontdek naast al onze evenementen en locaties ook originele initiatieven op het gebied van mode in Amsterdam. Met onder andere WOW Studio, Fashion For Good en Mick Keus schijnt de AFW Studio Route licht op de hoofdstad als innovatieve en ondernemende modestad:  Atelier des […]

Benieuwd naar alle locaties van AFW Studio? Bekijk onze plattegrond en ontdek naast al onze evenementen en locaties ook originele initiatieven op het gebied van mode in Amsterdam. Met onder andere WOW Studio [...]

Expositie Manipulator gecureerd door Duran Lantink

Expositie Manipulator gecureerd door Duran Lantink

Naast de shows is er tijdens Amsterdam Fashion Week nog een heleboel meer te doen. Bijvoorbeeld de expositie Manipulator die ontwerper Duran Lantink samenstelde in het Compagnietheater. Duran Lantink studeerde in 2013 af als modeontwerper aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. In datzelfde jaar werd hij geselecteerd voor Lichting. Zijn afstudeercollectie ‘Above Humanity Shoe’ […]

Naast de shows is er tijdens Amsterdam Fashion Week nog een heleboel meer te doen. Bijvoorbeeld de expositie Manipulator die ontwerper Duran Lantink samenstelde in het Compagnietheater. Duran Lantink studeerd [...]