Reconstruct presenteert “REal” in de A’DAM Toren

Met “REal” reflecteren de meiden van Reconstruct op de laatste 2,5 jaar. Op zondag 1 mei nodigt het merk je uit in een wereld waarbij online perfectionisme en de offline realiteit met elkaar clasht. Daarnaast biedt het Reconstruct een exclusieve blik op hun nieuwe samenwerking met Brussels merk UNRUN.

 

REal is een representatie van onze huidige samenleving door de lens van het creatieve team achter Reconstruct. We worden geconfronteerd met de digitale spiegel die we ons voorhouden op social media en tegelijkertijd teruggezogen in de echte wereld, met het prachtige uitzicht vanuit de A’DAM toren op de achtergrond. Dit is een directe referentie naar hoe we tijdens de pandemie ons vooral bevonden op het internet. “We zijn hyper-aware over wat we willen uitstralen op social media platforms en proberen onszelf hierin zo ‘mooi’ mogelijk te portretteren. Bij het gebrek aan sociale interactie in het echte leven verschuift onze realiteit steeds meer naar de metaverse. De grenzen tussen de online en de offline wereld vervagen steeds meer en we bouwen onze realiteit gebaseerd op wat onze persoonlijk verfijnde algoritmes ons voorschotelen.” Aldus Michelle van Reconstruct.

De offlinewereld wordt gerepresenteerd door de manier waarop Reconstruct ontwerpt. “Onze items worden altijd gemaakt vanuit overstock kleding, waarbij het kledingstuk het uitgangspunt is voor het uiteindelijke design. We laten ons daarbij leiden door het gevoel. Doordat alles met de hand gemaakt wordt blijf je tijdens het maakproces verder ontwerpen in plaats van dat je van tevoren een ontwerp klaar hebt liggen dat geproduceerd moet worden. Dit zorgt ervoor dat elk kledingstuk zijn eigen unieke verhaal vertelt, wat voor ons relateert aan de offline wereld.” Bij de presentatie en het haar en de make-up van de modellen zal de nadruk liggen op de online wereld.

Het event maakt ook ruimte voor de eerste samenwerking tussen Reconstruct en Unrun, een high-end activewear label opgericht door Olympisch goudenmedaillewinnaars Elodie Ouedraogo en Olivia Borlée. De kleding voor deze samenwerking werd gemaakt uit overstock van het Brusselse merk en zal overdag gepresenteerd worden in de vorm van een pop-up shop in de A’DAM toren. De items zullen gelijk beschikbaar zijn voor pre-orders!

“Kleding gaat de wereld niet veranderen, maar de mensen die ze dragen wel. Wij geloven dat de eerste stap ligt in het vergroten van het bewustzijn en de bereidheid om te veranderen in onze gemeenschap. In Reconstruct vonden we een aantal ongelofelijk toegewijde vrouwen die dezelfde visie delen om op een positieve manier bij te dragen aan de mode-industrie.” – Olivia Borlée en Elodie Ouedraogo

Foto credits:
Fotograaf: Daniil Lavrovski – @d_lavrovski
Model: Shivawn Jade Joubert – @shivawnjoubert_
MUA: Paula Koehler – @ppaulamua
Braids: Merci – @africanmindnsoul
Schoenen: Rombaut – @rombautofficial

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events