Sluit menu
Menu
Zondag, 16 december 2018

Beauty

Rimmel Pakt Uit met Campagne Tegen Beauty Cyberbullying

Amsterdam Fashion Week

Met de slogan ‘I will not be deleted’ kaart Rimmel één van de grootste problemen van deze tijd aan. Het make-up merk komt in opstand tegen beauty cyberbullying en zet een campagne neer die wellicht een platform kan bieden voor vrouwen die zich opnieuw vrij willen voelen om met hun uiterlijk te experimenteren.

 

Op het eerste zicht een manier om jezelf creatief uit te drukken, blijkt social media een hoax te zijn die onhaalbare schoonheidsidealen opdringt en aanspoort tot cyberbullying. Het resultaat is een digitale wereld waar authenticiteit wordt vervangen door zorgvuldig gevormde perfectie. 1 op 4 vrouwen wordt vandaag online gepest met haar uiterlijk. 65 % van deze vrouwen verliest haar zelfvertrouwen, 46 % gaat over naar vormen van zelfbeschadiging, zoals eetstoornissen en alcoholverslavingen, en 51% geeft toe aan de norm en stopt het experimenteren met haar uiterlijk en kleding.

De Rimmel campagne komt duidelijk geen minuut te laat. Waar voordien nog onduidelijkheid werd geschept over de effecten van sociale media op onze mentale gezondheid, zet Rimmel een onderzoek neer dat alle twijfels te niet doet. De boodschap is duidelijk, cyberbullying moet stoppen.

 

 

Naast het onderzoek zorgt het merk voor een leger ambassadeurs uit elke hoek, van influencers tot modellen, artiesten en celebrities. Allemaal kwamen ze met online pesterijen in aanraking en delen ze hun verhaal in de campagne. “Cyberbullying gerelateerd aan schoonheidsidealen heeft een echte impact op mensen lang nadat het incident daadwerkelijk gebeurt. Het idee dat sommige mensen hun keuze over wat ze plaatsen op social media bepalen uit angst omdat ze wellicht gepest worden, is hartverscheurend.” volgens Cara Delevigne.
Als laatste, maar zeker niet minder belangrijke doelstelling, slaat Rimmel de handen in elkaar met de internationale non-profitorganisatie ‘The Cybersmile Foundation’, een anti-cyberpestgerichte non-profit die zich inzet voor het aanpakken van alle vormen van digitaal misbruik.

Rimmel is ondertussen niet de enige die de negatieve effecten van sociale media als onderwerp naar voor brengt. Zo zagen we bijvoorbeeld ook Monki’s ‘All the Feels’ campagne eerder dit jaar verschijnen. Het feit dat de aanzet tot verandering deze keer van een beauty merk zelf komt, zet echter wel een voorbeeldfunctie neer die hopelijk snel door de industrie omarmd wordt. Doeltreffender kan haast niet.

 

Meer in Beauty

Tried and Tested: The Skin Lounge Firming Lift Facial Mask

Tried and Tested: The Skin Lounge Firming Lift Facial Mask

De onafhankelijke test. Is it as good as sold on telsell? Het team van AFW zoekt het voor je uit en bespaart je de nodige miskopen. Wat is het? Ça coûte? En doet het wat het belooft? Dat lees je hier.  WAT Firming Lift Facial Mask – The Skin Lounge PRIJS €5 BELOFTE Dit maskertje moet het […]

De onafhankelijke test. Is it as good as sold on telsell? Het team van AFW zoekt het voor je uit en bespaart je de nodige miskopen. Wat is het? Ça coûte? En doet het wat het belooft? Dat lees je hier. [...]

Spanx voor Onder Je Ogen: Magic Away Liquid Concealer van Charlotte Tilbury

Spanx voor Onder Je Ogen: Magic Away Liquid Concealer van Charlotte Tilbury

Voor een mooi schilderij, is een smetteloos canvas nodig, is de gedachte van Charlotte Tilbury. Geen wonder dat ze blijft ontwikkelen om dat canvas nog gladder, mooier, beter te krijgen. De nieuwste trouvaille van Tilbury is de Magic Away Liquid Concealer. Een wonderpenseel die al je zichtbare zorgen wegstrijkt, de toverstaf voor in je make […]

Voor een mooi schilderij, is een smetteloos canvas nodig, is de gedachte van Charlotte Tilbury. Geen wonder dat ze blijft ontwikkelen om dat canvas nog gladder, mooier, beter te krijgen. De nieuwste trouvaill [...]