Sluit menu
Menu
Zaterdag, 11 juli 2020

Beauty

Rimmel Pakt Uit met Campagne Tegen Beauty Cyberbullying

Amsterdam Fashion Week

Met de slogan ‘I will not be deleted’ kaart Rimmel één van de grootste problemen van deze tijd aan. Het make-up merk komt in opstand tegen beauty cyberbullying en zet een campagne neer die wellicht een platform kan bieden voor vrouwen die zich opnieuw vrij willen voelen om met hun uiterlijk te experimenteren.

 

Op het eerste zicht een manier om jezelf creatief uit te drukken, blijkt social media een hoax te zijn die onhaalbare schoonheidsidealen opdringt en aanspoort tot cyberbullying. Het resultaat is een digitale wereld waar authenticiteit wordt vervangen door zorgvuldig gevormde perfectie. 1 op 4 vrouwen wordt vandaag online gepest met haar uiterlijk. 65 % van deze vrouwen verliest haar zelfvertrouwen, 46 % gaat over naar vormen van zelfbeschadiging, zoals eetstoornissen en alcoholverslavingen, en 51% geeft toe aan de norm en stopt het experimenteren met haar uiterlijk en kleding.

De Rimmel campagne komt duidelijk geen minuut te laat. Waar voordien nog onduidelijkheid werd geschept over de effecten van sociale media op onze mentale gezondheid, zet Rimmel een onderzoek neer dat alle twijfels te niet doet. De boodschap is duidelijk, cyberbullying moet stoppen.

 

 

Naast het onderzoek zorgt het merk voor een leger ambassadeurs uit elke hoek, van influencers tot modellen, artiesten en celebrities. Allemaal kwamen ze met online pesterijen in aanraking en delen ze hun verhaal in de campagne. “Cyberbullying gerelateerd aan schoonheidsidealen heeft een echte impact op mensen lang nadat het incident daadwerkelijk gebeurt. Het idee dat sommige mensen hun keuze over wat ze plaatsen op social media bepalen uit angst omdat ze wellicht gepest worden, is hartverscheurend.” volgens Cara Delevigne.
Als laatste, maar zeker niet minder belangrijke doelstelling, slaat Rimmel de handen in elkaar met de internationale non-profitorganisatie ‘The Cybersmile Foundation’, een anti-cyberpestgerichte non-profit die zich inzet voor het aanpakken van alle vormen van digitaal misbruik.

Rimmel is ondertussen niet de enige die de negatieve effecten van sociale media als onderwerp naar voor brengt. Zo zagen we bijvoorbeeld ook Monki’s ‘All the Feels’ campagne eerder dit jaar verschijnen. Het feit dat de aanzet tot verandering deze keer van een beauty merk zelf komt, zet echter wel een voorbeeldfunctie neer die hopelijk snel door de industrie omarmd wordt. Doeltreffender kan haast niet.

 

Meer in Beauty

Coty Professional Beauty Nieuwsoverzicht

Coty Professional Beauty Nieuwsoverzicht

Coty komt met drie nieuwe lanceringen. Het beauty bedrijf dat bekend staat om zijn diverse aanpak spreekt een bredere doelgroep aan, en sluit dan ook niemand buiten. Niche marketing op zijn best. Vandaag in de kijker: SEB MAN, een millennial lijn die de verschillende haarbehoeften van mannen aanpakt, System Professional Nativ, een volledig natuurlijke lijn […]

Coty komt met drie nieuwe lanceringen. Het beauty bedrijf dat bekend staat om zijn diverse aanpak spreekt een bredere doelgroep aan, en sluit dan ook niemand buiten. Niche marketing op zijn best. Vandaag in d [...]

Look of the Day: Army Chic

Look of the Day: Army Chic

Elke dag kiest een Chef de Cabine haar favoriete look van die dag, ze leggen in vijf stappen uit hoe jij dit thuis zelf kunt doen. Vandaag koos La Toya Velberg de look Army Chic uit de show van G-Star x GVB.   Look:  Army Chic Show: G-Star x GVB Producten:  Sebastian Professional: Shaper Zero […]

Elke dag kiest een Chef de Cabine haar favoriete look van die dag, ze leggen in vijf stappen uit hoe jij dit thuis zelf kunt doen. Vandaag koos La Toya Velberg de look Army Chic uit de show van G-Star x GVB [...]