Sluit menu
Menu
Woensdag, 20 februari 2019

Life & Style

Sam’s Summer Playlist: Bootje Varen in Amsterdam

Amsterdam Fashion Week

Bij Balenciaga liepen de modellen op Massive Attack de catwalk af, Céline zette Mary J. Blige in en Rei Kawakubo van Comme des Garçons haalde Lisa Stansfield van stal. Wat muziek is voor mode is melk voor cappuccino: onmisbaar, zonder muziek geen mode. Daarom vragen we leuke mensen ‘uit de industry’ om lekkere playlists. Ditmaal de eer aan Sam Taselaar (30), Creative Development Manager bij MassiveMusic en Founding Partner van Nomads Festival.

Sam is zoon van een kunstschilder (moe) en een hoofdredacteur (pa). Is ‘pescatarian’ (geen vlees, wel vis) maar duikt dronken nog wel eens een kebabzaak in, ‘maar dat telt niet’. Qua stijl: bohemien, mengelmoes van stromingen – ofwel: eclectisch, hippie chique en geen fan van fast fashion. Sam: “Ik ga goed op het Waterlooplein, zeg maar.”

Hij stikt van de hobbies (schrijven, zingen, lezen, dansen, mediteren, voetballen) en praat graag, steevast te hard en te veel, als je zijn vrienden mag geloven. Maar wat ‘ie het allerliefst doet, is luisteren naar prachtige en fijne muziek.
Sam: “Vanaf het moment dat ik wakker word, heb ik gemiddeld 13 liedjes in mijn hoofd, die ik dan ook door de dag heen neurie, zing, rap, vertel, inclusief zelfbedachte rijmpjes en melodie-structuren. Emma (vriendinnetje, red.) staat soms op het punt om me van de trap af te duwen, maar ziet daar dan klaarblijkelijk toch van af; het zal de liefde zijn, of het feit dat we geen trap hebben.
MassiveMusic & Nomads Festival zijn mijn twee werkfamilies, waarbij alles draait om het verspreiden van muziek naar de wereld, of dat nu de creatieve industrie is of het Amsterdamse festivalpubliek. Muziek is de rode draad die door mijn dagelijkse (en nachtelijke) bezigheden heen loopt.”

Toen Sam onderstaande muziek top 10 samenstelde, beeldde hij zich in dat hij met een groep vrienden op een boot zat door de Amsterdamse grachten, klein beetje aangeschoten, de zon die ondergaat, een trekje van een (pret)sigaret hier en daar, langzaam wiegend op het water en met de schouders heen en weer, glijdend door de dans van het leven en genietend. “Je kent het wel.”

 

Playlist: Boating in Amsterdam

Meer in Life & Style

Moam Geeft 19 Vrouwelijke Talenten een Platform

Moam Geeft 19 Vrouwelijke Talenten een Platform

24 januari is het weer zover. Moam verzamelt de grootste creatieve talenten van Nederland en nodigt ze uit om het beste van zichzelf te tonen in een drie uur durende expositie. Generation 2019 bestaat dit jaar uit negentien vrouwelijke talenten met diverse creatieve achtergronden, en zal plaatsvinden in de culturele broedplaats: LAB111. Wij spraken oprichter […]

24 januari is het weer zover. Moam verzamelt de grootste creatieve talenten van Nederland en nodigt ze uit om het beste van zichzelf te tonen in een drie uur durende expositie. Generation 2019 bestaat dit jaa [...]

Dit Zijn Dé Travel Essentials Voor Deze Winter

Dit Zijn Dé Travel Essentials Voor Deze Winter

Voor alle feestdagen reizigers die zorgeloos de kerstperiode willen doorkomen, geen paniek! Wij hebben alvast de perfecte ‘ik ga op reis en ik neem mee…’ lijst samengesteld. Of je nu naar New York, Parijs, of de Alpen trekt; hier zijn jou travel essentials op een rijtje. Anecdote Beanie Cruciaal item in je Fall/Winter garderobe Scotch […]

Voor alle feestdagen reizigers die zorgeloos de kerstperiode willen doorkomen, geen paniek! Wij hebben alvast de perfecte ‘ik ga op reis en ik neem mee…’ lijst samengesteld. Of je nu naar New York [...]