Sluit menu
Menu
Donderdag, 20 september 2018

Life & Style

Sam’s Summer Playlist: Bootje Varen in Amsterdam

Amsterdam Fashion Week

Bij Balenciaga liepen de modellen op Massive Attack de catwalk af, Céline zette Mary J. Blige in en Rei Kawakubo van Comme des Garçons haalde Lisa Stansfield van stal. Wat muziek is voor mode is melk voor cappuccino: onmisbaar, zonder muziek geen mode. Daarom vragen we leuke mensen ‘uit de industry’ om lekkere playlists. Ditmaal de eer aan Sam Taselaar (30), Creative Development Manager bij MassiveMusic en Founding Partner van Nomads Festival.

Sam is zoon van een kunstschilder (moe) en een hoofdredacteur (pa). Is ‘pescatarian’ (geen vlees, wel vis) maar duikt dronken nog wel eens een kebabzaak in, ‘maar dat telt niet’. Qua stijl: bohemien, mengelmoes van stromingen – ofwel: eclectisch, hippie chique en geen fan van fast fashion. Sam: “Ik ga goed op het Waterlooplein, zeg maar.”

Hij stikt van de hobbies (schrijven, zingen, lezen, dansen, mediteren, voetballen) en praat graag, steevast te hard en te veel, als je zijn vrienden mag geloven. Maar wat ‘ie het allerliefst doet, is luisteren naar prachtige en fijne muziek.
Sam: “Vanaf het moment dat ik wakker word, heb ik gemiddeld 13 liedjes in mijn hoofd, die ik dan ook door de dag heen neurie, zing, rap, vertel, inclusief zelfbedachte rijmpjes en melodie-structuren. Emma (vriendinnetje, red.) staat soms op het punt om me van de trap af te duwen, maar ziet daar dan klaarblijkelijk toch van af; het zal de liefde zijn, of het feit dat we geen trap hebben.
MassiveMusic & Nomads Festival zijn mijn twee werkfamilies, waarbij alles draait om het verspreiden van muziek naar de wereld, of dat nu de creatieve industrie is of het Amsterdamse festivalpubliek. Muziek is de rode draad die door mijn dagelijkse (en nachtelijke) bezigheden heen loopt.”

Toen Sam onderstaande muziek top 10 samenstelde, beeldde hij zich in dat hij met een groep vrienden op een boot zat door de Amsterdamse grachten, klein beetje aangeschoten, de zon die ondergaat, een trekje van een (pret)sigaret hier en daar, langzaam wiegend op het water en met de schouders heen en weer, glijdend door de dans van het leven en genietend. “Je kent het wel.”

 

Playlist: Boating in Amsterdam

Meer in Life & Style

Anna en Romy launchen ALTER

Anna en Romy launchen ALTER

Er waren niet alleen shows te zien tijdens Fashion Week. Buiten de tent was daar namelijk bijvoorbeeld ook de presentatie van het nieuwe merk van Anna Nooshin: ALTER. De lancering vond plaats in een suikerspinkraam voor het Fashion Week terrein en werd het hele weekend omgebouwd tot een pop up store. Samen met creative director […]

Er waren niet alleen shows te zien tijdens Fashion Week. Buiten de tent was daar namelijk bijvoorbeeld ook de presentatie van het nieuwe merk van Anna Nooshin: ALTER. De lancering vond plaats in ee [...]

Milano Favorites met Patrizia Galatro, head designer van Silvian Heach

Milano Favorites met Patrizia Galatro, head designer van Silvian Heach

Meet de Italiaanse Patrizia Galatro, head designer van Silvian Heach. Ze besloot ontwerpster te worden na het bijwonen van een runway show van Versace, en ontwikkelde een eigen handschrift dat de grenzen opzoekt van dromen en realiteit. Nu geldt ze als één van de pilaren van Silvian Heach. Speciaal voor AFW maakte ze haar Little […]

Meet de Italiaanse Patrizia Galatro, head designer van Silvian Heach. Ze besloot ontwerpster te worden na het bijwonen van een runway show van Versace, en ontwikkelde een eigen handschrift dat de grenze [...]