Second To None: Allround Creative Daneira Smith

Omdat er zoveel leuke ‘creatives’ rondlopen die weten wat er te koop is in de wereld, vroegen we hen naar hun all time favourites. We liften we graag mee, want waarom zelf het wiel uitvinden wanneer iemand anders dat al heeft gedaan, toch? Waar eten ze het liefst, wat is hun favoriete vakantiebestemming, het beste boek van de afgelopen tijd, de mooiste film – dat werk. Deze keer de beurt aan Daneira Smith (19).

 

Naam: Daneira Smith
Leeftijd:
19
Website/Instagram:
@daneira_smith

Hoe zou jij je beroep momenteel omschrijven?
Ik ben een allround creative met een passie voor grafisch design en mode. Ik ben student op Academie Artemis waar ik Allround Styling studeer. Ik zit nu in mijn derde jaar en ik loop stage bij styliste Marleen Ettema. Samen met twee vriendinnen (Babette Dohmen en Isabeau Zonneveld) hebben wij vorig jaar Cyber Atelier opgezet. Wij bouwen aan een online platform voor jonge creatieveling om nieuwe connecties te creëren en samenwerkingen te beginnen. Naast het platform brengen we drie keer per jaar een magazine uit met de samenwerkingen die wij vanuit Cyber Atelier zijn gestart. Nu run ik samen met mijn huisgenoot (Babette Dohmen) de Social Media en het magazine.

Wat is je signature als creative?
Mijn concepten visualiseer ik met een futuristische tint in een kleurrijk jasje. Ik zou mijn stijl dan ook op dit moment omschrijven als futuristic colourful. Omdat ik veel verschillende mensen ontmoet en met veel mensen samen werk, inspireert mij dat om mijn stijl continue te ontwikkelen. Ik denk dat ik hierin altijd nog zoekende blijf.

Op welk project ben jij het trotst?
Ik ben enorm trots op het komende magazine waar we nu mee bezig zijn. Op dit moment lopen we allebei stage en we merkten al snel dat het heftig zou worden om naast een fulltime stage ook een magazine uit te brengen. De eindstreep van Issue 03 is bijna in zicht en ik ben nu al zo trots op de uitdagingen die we zijn aangegaan.

 1. Favoriete kledingstuk: Mijn all-time favoriete kledingstukken zijn mijn tule rokken. Ik heb altijd al een obsessie gehad met tule. Elke keer als ik in de kringloop een tule rok zie kan ik hem niet laten liggen.
 2. Gratis reclame voor: Ik heb deze zomer de SHOW Camera van Dubblefilm gekocht. Het is een plastic 35mm camera die hervulbaar is. Het is een geweldig alternatief voor de wegwerpcamera, want hij is makkelijk te gebruiken en de foto kwaliteit is amazing!
 3. Onmisbaar juweel: Ik kan niet zonder mijn statement oorbellen. Soms vergeet ik oorbellen in te doen en dan voel ik me echt naakt. Ik hou van grote kleurrijke hangers en ik koop ze het liefst in de kringloop. Daar vind je de meest originele pieces.
 4. Mooiste kunstwerk/favoriete kunstenaar: Megan Ellen MacDonald is een van mijn favoriete kunstenaars. Ze is een jonge schilder die het materialistische heden vertaald in een romantische Barok stijl. Haar werk is kleurrijk met veel roze en heeft inhoud. Wat wil je nog meer?
 5. Beauty secret: Mijn Pixi Glow Tonic Cleansing Gel. Ik kan je vertellen, deze cleanser maakte korte metten met mijn acne. Ik gebruik hem elke ochtend en avond. Ik draag verder bijna nooit make-up, maar deze gel laat mijn huid wel stralen.
 6. Must see: Iedereen met een interesse in mode en haute couture moet Cruèlla (2021) gezien hebben. Ik ben zelf een enorme Disney fan en deze film had mij zelfs verrast. De cast is geweldig en de verhaallijnen zijn super inspirerend. Ik ga geen spoilers geven, maar het is niet hoe je het verhaal over Cruèlla de Vil herinnert.
 7. Must read: Ik ben groot fan van de zine BBYTTH gemaakt door Kenzie TTH. Het is een surrealistische combinatie tussen haar muziek, kunst en creativiteit. Met super inspirerende fotografie en kunst, blader je door een wonderland van samenwerkingen van over heel de wereld. Op een vernieuwende manier zoekt ze de grenzen tussen de fysieke en digitale wereld op.
 8. Favoriet Instagram account: @Polyesterzine is al een tijdje een van mijn favorieten. Het is een feministische zine met een humoristische en speelse stijl. Ze showcasen female artists, steunen de LGBTQ+ community en zijn naar mijn mening iconisch voor de body positivity movement.
 9. Op je wishlist: Al een tijdje bovenaan mijn wishlist staan de Fluff Sugar UGG-sandalen in het geel. Het is een plantaardige sandaal die bestaat uit geregenereerde cellulosevezels van duurzame eucalyptusplantages. Ik vind de combinatie van fluffines en mijn gekleurde sokken perfect.
 10. Plaats: Amsterdam is waar ik mij het meest thuis voel. Ik woon nu iets langer dan 2 jaar in Amsterdam-Noord. Ik kom uit het Westland, waar ik het dorpse leven gewend ben. Ik vind het daarom ook superfijn dat Noord rustig is, maar toch één metro ritje verwijderd is van het stadsleven.
 11. Plek: Mijn favoriete plek in Amsterdam is de boekhandel bij Spui: Athenaeum. Hier kom ik als ik de digitale wereld zat ben en gewoon zin heb om door magazines te bladeren. Dit is ook de reden dat we Cyber Atelier the Magazine hier verkopen.
 12. Stijlicoon: @chloe.felopulos is mijn number one stijlicoon. Ze werkt bij Tyler McGillivary (wat ik overigens ook een super vet merk vind). Haar fits zijn altijd origineel en onverwachts. Ik hou van de costume vibe die ze neerzet en zij inspireert mij om out of the box te denken met bepaalde items.
 13. Ding: Adore (Creative Image) haarverf in Pink Blush, want zonder roze haren voel ik me niet mezelf.

 

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events