Second to None: Leila El Alaoui

Omdat er zoveel leuke ‘creatives’ rondlopen die weten wat er te koop is in de wereld, vroegen we hen naar hun all time favourites. We liften graag mee, want waarom zelf het wiel uitvinden wanneer iemand anders dat al heeft gedaan, toch? Waar eten ze het liefst, wat is hun favoriete vakantiebestemming, het beste boek van de afgelopen tijd, de mooiste film – dat werk. Deze keer de beurt aan Leila El Alaoui.

 

Naam: Leila El Alaoui
Leeftijd: 26 jaar
Beroep: Designer, stylist & kostuumontwerper
Website/Instagram: @leilssss

Waar komt je passie voor ontwerpen vandaan?
Dit begon eigenlijk toen ik vrij jong was. Op mijn 14 deed ik met een vriendin (Mirte Luijmes) mee met de Kunstbende. We spraken elke dag af na school om te ontwerpen en dat zagen we eigenlijk als onze vrije tijd. We vroegen vriendinnen om model te staan en zo begon het allemaal. Onze grootste inspiratie was Lady Gaga omdat we vooral jurken van spiegels, veren, bloemen etc. maakte. Als ik hierop terugkijk vind ik het supercool dat wij op die leeftijd het ontwerpen al zo serieus namen en er echt wat van wilde maken. Shout out naar Kunstbende trouwens! Het is echt een leuke wedstrijd voor tieners die hun creativiteit willen ontdekken.

Wat is jouw signature als creative?
Ik ben vooral bezig met beelden maken. Bij mij gaat het er niet om of iets perfect gemaakt is, het gaat om wat dit item communiceert. Ik maak ook heel veel dingen die uiteindelijk conceptueel blijven en niet persé af worden gemaakt.

Hoe zou je je huidige job beschrijven?
Ik ben nu heel veel verschillende dingen aan het doen. Ik ben bezig met textielontwerp en dan vooral veel op het gebied van breien. Verder werk ik op een kostuumatelier voor het theater waar ik weer een hele andere weg in sla als het gaat om kleding. Hier geld de regel: hoe groter hoe beter, en gaat het om wat de kleding verteld.

 

  1. Most recent buy: Nike Offline 2.0, omdat dit misschien wel de “sickste” slipper is die ik in tijden heb gezien.
  2. Must see: Shadow Game. Het is een belangrijke film waarin jongeren gevolgd worden op hun reis van Oost naar West Europa en waar het vreselijke vluchtelingenbeleid in Europa pijnlijk duidelijk wordt.
  3. Must read: A Magazine. Dit is een magazine dat elke keer wordt gecureerd door een andere designer. Supertof want je ziet heel duidelijk de signature van elke designer.
  4. Merken/designers die je in de gaten moet houden: Charles Jeffrey is denk ik mijn all time favourite. Zijn theatrale manier van werken vind ik fantastisch.
  5. Gratis reclame voor: BIJ1
  6. Mooiste kunstwerk/favoriete kunstenaar: Egon Schiele – Omarming
  7. Op je wishlist: Tabi Boots Tabi bootsvan Maison Margiela (wel tweedehands). Omdat ze classy zijn maar ook overal bij passen.
  8. Favoriet instagram account: @fashion_east. Zij werken vaak samen met hele goede opkomende designers uit London.
  9. Stijlicoon: Matty Bovan. Zijn stijl is helemaal niet wat ik zou dragen maar hoe hij zichzelf aankleedt is bijna alsof hij een levende collage maakt. Heel inspirerend!
  10. Restaurant: Als je van goede wijn houdt ga dan zeker naar Binnenvisser op de Bilderdijkstraat.
  11. Plaats: Meknes. Ik vind het een heel mooi stadje in het Atlasgebergte van Marokko. Een deel van mijn familie komt daar ook vandaan waardoor het ook als thuiskomen voelt.
  12. Plek: De Pont in Tilburg is een van mijn favoriete musea. De opzet van het gebouw alleen al vind ik heerlijk om door heen te lopen.
  13. Ding: Als ik iets super moois scoor voor een paar euro in de kringloop ben ik het gelukkigst!

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events