Sluit menu
Menu
Dinsdag, 19 november 2019

Fashion

Second to None: Lichting Winnaar Ferry Schiffelers

Amsterdam Fashion Week

Omdat er zoveel leuke ‘creatives’ rondlopen die weten wat er te koop is in de wereld, vroegen we hen naar hun all time favourites. We liften we graag mee, want waarom zelf het wiel uitvinden wanneer iemand anders dat al heeft gedaan, toch? Waar eten ze het liefst, wat is hun favoriete vakantiebestemming, het beste boek van de afgelopen tijd, de mooiste film – dat werk. Deze keer de beurt aan Lichting2018 winnaar Ferry Schiffelers. 

Naam
Ferry Schiffelers

Leeftijd
26

Website/Instagram
Instagram.com/ferryschiffelers

Waar komt je passie voor fashion design vandaan?
Het was makelaardij of mode. Uiteindelijk voelde mode voor mij wel aan als de meest oprechte en natuurlijke keuze. Ik denk ook wel doordat mijn moeder en tantes ook altijd in de weer waren op de naaimachine.

Wat is jouw signature als ontwerper?
De vrouw en al haar schoonheid staat altijd centraal. Ik ontwerp graag verhalende en dramatische collecties gebaseerd op gelegenheden, zoals trouw en rouw. Daarnaast werk ik het liefst met clichés en klassieke mode. Hierin zoek ik naar innovatie en vernieuwing in traditionele technieken en constructie.

Wat vind jij het meest opmerkelijk aan jou winnende Lichting2018 collectie? Wat maakte deze collectie zo speciaal?
Vooral de kleur zwart, de generaties vrouwen en de emotie die het met zich mee bracht maakte het voor mijn gevoel heel speciaal. Op deze manier werd het al statement zonder dat ik er iets over moest uitleggen. Daarnaast versterkte de verschillende silhouetten elkaar en ging de aandacht vooral naar de uiteenlopende technieken, vormen en materialen.

Wat kunnen we van je volgende collectie verwachten?
Mensen die dichtbij mij staan weten dat ik heel graag etentjes zou willen geven, maar dat doe ik nooit. Voor mijn aankomende collectie doe ik dat dus wel. Mijn vrouwen hebben de koffietafel verlaten en lunchen nu samen op AFW.

1.Favoriete kledingstuk: Een coltrui. Hoe strakker de col, hoe meer je bewust bent dat je leeft.

 2. Gratis reclame voor: Coca Cola. Ik kan geen dag zonder cola, maar ben wel onlangs overgestapt naar zero. Tot voor kort had ik zelfs altijd standaard rode rietjes in mijn tas, maar deze dwangmatige eigenschappen probeer ik toch zoveel mogelijk los te laten.

 3. Onmisbaar juweel: Mijn Hèrmes armband. Die heb ik 8 jaar geleden gekocht en heel hard voor gespaard. Die heeft zo’n slimme constructie en dat vind ik leuk.

 Mooiste kunstwerk/favoriete kunstenaar: De serie ‘Roses from My Garden’ van Nick Knight. Deze bijna surrealistisch lijkende beelden vind ik echt een inspiratie.

 5. Beauty secret: Genoeg slaap. Nooit een nacht overslaan.

 6. Must see: The Secret World Of Haute Couture.

 7. Must read:
 Alles van Paulien Cornelisse. Ik vind deze vrouw zo hilarisch en scherp. Echt een topper.

 8. Favoriet Instagram account: Die van Pierpaolo Piccioli, de ontwerper van Valentino. Ik vind het heel fijn dat hij via zijn Instagram stories ook de naaisters in het atelier laat zien en van iedere look een aantal mooie momenten deelt.

 9. Plaats: Amsterdam, want dat voelt voor mij als thuis.

 10. Op je wishlist: Een betaalbaar huis in Amsterdam. Nogal onrealistisch wel.

 11. Plek: De laatste kruimel. Het liefst iedere week!

 12. Stijlicoon: Franca Sozzani. Niet alleen deze iconische vrouw zelf, maar ook al haar baanbrekende editorials voor Vogue Italia.

13. Ding: Swarovski.

Meer in Fashion

AFW’s Week in Fashion Releases: Designer Edition

AFW’s Week in Fashion Releases: Designer Edition

Grootse plannen voor grote modehuizen; Prada kondigt een samenwerking aan met Adidas en host een conferentie rond duurzaamheid, en zowel Martin Margiela als Saint Laurent werpen hun doelen op het grote doek.   Prada vecht voor een duurzame mode-industrie In samenwerking met Yale University en de Politecnico in Milaan hoste Prada deze week een intense […]

Grootse plannen voor grote modehuizen; Prada kondigt een samenwerking aan met Adidas en host een conferentie rond duurzaamheid, en zowel Martin Margiela als Saint Laurent werpen hun doelen op het grote doek [...]

Second to None: Styliste Faou Biera

Second to None: Styliste Faou Biera

Omdat er zoveel leuke ‘creatives’ rondlopen die weten wat er te koop is in de wereld, vroegen we hen naar hun all time favourites. We liften we graag mee, want waarom zelf het wiel uitvinden wanneer iemand anders dat al heeft gedaan, toch? Waar eten ze het liefst, wat is hun favoriete vakantiebestemming, het beste boek […]

Omdat er zoveel leuke ‘creatives’ rondlopen die weten wat er te koop is in de wereld, vroegen we hen naar hun all time favourites. We liften we graag mee, want waarom zelf het wiel uitvinden wanneer ieman [...]