Sluit menu
Menu
Zondag, 09 augustus 2020

Fashion

Second to None: Styliste Faou Biera

Amsterdam Fashion Week

Omdat er zoveel leuke ‘creatives’ rondlopen die weten wat er te koop is in de wereld, vroegen we hen naar hun all time favourites. We liften we graag mee, want waarom zelf het wiel uitvinden wanneer iemand anders dat al heeft gedaan, toch? Waar eten ze het liefst, wat is hun favoriete vakantiebestemming, het beste boek van de afgelopen tijd, de mooiste film – dat werk. Deze keer de beurt aan Faou Biera. 

 

Naam: Faou Biera
Website/Instagram: @faoubiera/ @mrsbantu

Hoe zou jij je beroep omschrijven?
Ik zou zeggen dat ik mezelf op dit moment zie als multidisciplinaire stylist. Ik ben in principe afgestudeerd als junior stylist en ik studeer nu Fashion & Branding aan het AMFI. Afgelopen jaren heb ik veel branding gerelateerd werk gedaan voor de modeontwerpster Zyanya Keizer en op dit moment doe ik vooral e-commerce styling en af en toe wat vrij werk. Ik ben momenteel flink bezig met mezelf compleet te vormen op creatief vlak, maar het gaat de goede kant op.

Wat is je signature als creative?
Mijn werk is vaak een mix van oud en nieuw, het is een combinatie van vintage met een moderne twist. Het geheel oogt clean, zo omschrijven mensen om mij heen het. Daarnaast werk ik graag met kleur maar niet op een radicale manier, ik hou van cohesie.

Op welk creatief project ben jij het trotst?
Voor het DJ collectief @drknghtcollective heb ik een shoot georganiseerd voor het beeld dat later samen met een interview in het Glamcult Pleasure issue zou verschijnen. Het was de eerste keer dat ik op eigen initiatief een shoot heb geregeld. Om het vervolgens in print te zien deed me echt heel goed.

 

 1. Favoriete kledingstuk: een puntige (over the knee) leren laars met hak. Mijn vrienden noemen het “Een Faou schoen”. Ik draag niet vaak hakken omdat ik vaak teveel wil doen op een dag, but when I do; I feel complete.
 2. Gratis reclame voor: Grillz Botte Freres, een grillmakersduo in Parijs. Hun techniek is epic, anything you want you can get. Zij hebben er eentje voor mij gemaakt met de contouren van Afrika de laatste keer dat ik daar was. As I said; EPIC!
 3. Onmisbaar juweel: mijn Africa Necklace, I’ll never forget where I came from. Ik draag hem élke dag.
 4. Mooiste kunstwerk/favoriete kunstenaar: het werk van Kerry James Marshall, een Afro-Amerikaanse kunstenaar, vind ik enorm goed. Zijn kleurrijke schilderijen onderzoeken de marginalisatie van donkere mensen
 5. Beauty secret: Palmers cocoa butter, can’t do one day without it.
 6. Must see: Us, de psychologische thriller door Jordan Peele kan ik blijven kijken.
 7. Must read: King Kong Magazine for my daily dose of inspiration. Daarna zou ik gaan voor het magazine Luncheon wat ik voor mijn verjaardag heb gekregen van een goede vriendin, het is een tijdschrift over kunst, mode en cultuur.
 8. Favoriet instagram account: de clone edits van @melovemealot zijn e-pic. Ze heeft een series met videos van zichzelf waarbij ze zichzelf heeft gekloond en het is echt heel surrealistisch, ik houd daar echt van.
 9. Op je wishlist: Margiela Tabi Boots in every color, yes please!
 10. Plaats: Haven’t found it yet. I’d say Paris voor nu, ik heb de stad 4 keer bezocht afgelopen jaar en het was iedere keer bombastic.
 11. Best place: Umaimon, een cozy ramen restaurantje bij Leidseplein, of Ton ton club, een arcadehal op o.a de Nieuwmarkt zijn beide plekken in Amsterdam waar ik iedere week naartoe zou kunnen gaan.
 12. Stijlicoon: Dat heb ik niet echt, ik draag vaak wat ik leuk vind zonder daar bewust over na te denken. Simply om de kleur, vorm of het materiaal. I’d go for anything wat lekker zit die specifieke dag. Though I must say I’m a huge Rihanna fan. Ze heeft zoveel verschillende uiteenlopende stijlen en dat vind ik heel nice aan haar.
 13. Ding: Color coordinated outfits. Ik doe het niet expres maar ik krijg vaak te horen van mensen dat ik altijd in een kleur of thema ben gekleed.

Meer in Fashion

Maak Kennis met de Visions Of Talenten: Esra Copur

Maak Kennis met de Visions Of Talenten: Esra Copur

Maak kennis met onze tien ‘Visions Of’ kandidaten. Geselecteerd door een internationale jury en begeleid door de Nederlandse ontwerper Duran Lantink zijn deze talenten de top van de creatieve industrie. De komende maanden zullen zij hun concepten naar een hoger niveau tillen en verder uitwerken tot complete collecties. Die afgewerkte producten worden gepresenteerd tijdens de […]

Maak kennis met onze tien ‘Visions Of’ kandidaten. Geselecteerd door een internationale jury en begeleid door de Nederlandse ontwerper Duran Lantink zijn deze talenten de top van de creatieve industrie. D [...]

Maak Kennis met de Visions Of Talenten: Joep Truijen

Maak Kennis met de Visions Of Talenten: Joep Truijen

Maak kennis met onze tien ‘Visions Of’ kandidaten. Geselecteerd door een internationale jury en begeleid door de Nederlandse ontwerper Duran Lantink zijn deze talenten de top van de creatieve industrie. De komende maanden zullen zij hun concepten naar een hoger niveau tillen en verder uitwerken tot complete collecties. Die afgewerkte producten worden gepresenteerd tijdens de […]

Maak kennis met onze tien ‘Visions Of’ kandidaten. Geselecteerd door een internationale jury en begeleid door de Nederlandse ontwerper Duran Lantink zijn deze talenten de top van de creatieve industrie. D [...]