Sluit menu
Menu
Maandag, 17 december 2018

Life & Style

Second to None: Styliste Loes Zweerus

Amsterdam Fashion Week

Naam: Loes Zweerus (22)
Beroep: Styliste bij Maison365
Instagram: @loezol

Waar komt je passie voor styling vandaan?
Als ik met mijn ouders op vakantie ging, zag ik dat alle mensen er beduidend leuker uit zagen dan de inwoners van het boerendorp waar ik ben opgegroeid. Vanaf dat moment probeerde ik me te onderscheiden en wilde ik altijd het nieuwste van het nieuwste zo tof mogelijk combineren.
Wat is jouw signature als styliste?
Het liefst zo veel mogelijk kleur en printjes, zwart probeer ik te vermijden.
Hoe ben je bij Maison365 terecht gekomen?
Ik werkte bij ByDanie toen Maison365 nog in de kinderschoenen stond. Ik ben na een tijdje overgestapt naar Maison365 en ben nooit meer weggegaan.
Een dag is pas perfect als: Ik ‘September’ van Earth Wind & Fire heb geluisterd
Laatste aankoop: Een geweldig pak op een rommelmarkt in Buñol, jasje en broek samen 2 euro.
Koestert: Vanaf mijn tiende heb ik alles gefilmd wat ik met mijn vriendinnen deden. Heel mijn laptop staat er vol mee, maar het is zo hilarisch om alles terug te kijken.

 1. Merken/designers die je in de gaten moet houden: Ik ben gek op streetwear merken als Stüssy, Daily Paper en Obey. Het is mijn droom dat zij ooit een samenwerking met een designer aangaan.
 2. Favoriete kunstenaar: Ik kan even niet kiezen tussen Frida Kahlo en Andy Warhol.
 3. Op je wishlist: Een vintage designer pareltje. Mag een kledingstuk of accessoire zijn. Het liefst een lekker retro pak met een print of de gekleurde rugzak van Louis Vuitton die in de ByDanie Designer Vintage store staat.
 4. Plek: Le Jardin Majorelle in Marrakech, de villa die Yves Saint Laurent ooit kocht. Ondanks de drukte echt een must visit, alle kleuren zijn zo mooi! Of Café de Ooievaar in Delfshaven, als je me zoekt ben ik daar.
 5. Favoriet Instagram account@marniethedog is al jaren mijn favoriet, hilarisch.
 6. Gratis reclame: Femme Des Fleurs. Al mijn sieraden (en dat zijn er nogal wat) komen daar vandaan.
 7. Restaurant: Ramiro in Lissabon. Die tent ziet er niet uit en je staat minstens 3 uur in de rij voor een tafel, maar hier eet je echt de beste vis ooit.
 8. Must see: Films kijk ik eigenlijk nooit omdat ik er te weinig geduld voor heb. Ik weet wel dat ik Millennium top vond, spannend en een super sterk verhaal. Het is de verfilming van de trilogie van Stieg Larsson. Drie stuks waar je thuis echt een filmmarathon van moet maken.
 9. Must read: ‘Thinking, Fast and Slow’ van Daniel Kahneman. Ik ben gek op psychologie boeken en dit exemplaar leert je alles over het menselijk denken.
 10. Plaats: Rotterdam. Fijnste stad die er is! Een prachtige en gezellige wereldstad waar je niet wordt overspoeld door toeristen. Daarnaast de Rotterdammer zelf: niet lullen maar poetsen, recht voor z’n raap en heel trouw.
 11. Beauty secret: De XL Volume Droogshampoo van Batiste is mijn all time favorite. Daarnaast was ik mijn haar maximaal één keer in de twee weken.
 12. Stijlicoon: Kate Moss. Haar hele voorkomen is zo lekker rauw en rock & roll. Ik hou ervan als het lijkt alsof iemand helemaal nergens over nagedacht heeft en er toch keer op keer weer smashing uit ziet.
 13. Ding: Mijn prachtige gouden horloge van Indus wat ooit van mijn overgrootvader is geweest. Het gouden bandje wissel ik af en toe met een leren bandje. Heel bijzonder en juist super stijlvol omdat het een herenmodel is.

 

Meer in Life & Style

Second To None: Noor de Groot

Second To None: Noor de Groot

Naam: Noor de Groot Leeftijd: 31 Website/Instagram: www.somewhere-someday.nl / @queenofjetlags Wat trok je zo aan tot Superga? Ik draag zelf al jaren de schoenen van Superga; het zijn echt mijn must haves, vooral in de zomer! Ze passen goed bij mijn stijl en ze geven je look iets sportiefs. Daarnaast maken de platforms je natuurlijk […]

Naam: Noor de Groot Leeftijd: 31 Website/Instagram: www.somewhere-someday.nl / @queenofjetlags Wat trok je zo aan tot Superga? Ik draag zelf al jaren de schoenen van Superga; het zijn echt mijn must haves [...]

FKA Twigs’s AVANTgarden Zine Mixt Mode met Politiek

FKA Twigs’s AVANTgarden Zine Mixt Mode met Politiek

Voor degenen die nog nooit van FKA Twigs hebben gehoord (first off all, culture yourself!), hier een korte samenvatting van wat je hebt gemist.  Zangeres, songwriter, danseres, een creatief powerhouse; FKA Twigs is sinds 2012 te vinden op alle radars van de muziek wereld nadat ze jaren als achtergrond danseres heeft gewerkt voor onder anderen […]

Voor degenen die nog nooit van FKA Twigs hebben gehoord (first off all, culture yourself!), hier een korte samenvatting van wat je hebt gemist.  Zangeres, songwriter, danseres, een creatief powerhouse; FK [...]