Second to None: Zilan Genç

Omdat er zoveel leuke ‘creatives’ rondlopen die weten wat er te koop is in de wereld, vroegen we hen naar hun all time favourites. We liften we graag mee, want waarom zelf het wiel uitvinden wanneer iemand anders dat al heeft gedaan, toch? Waar eten ze het liefst, wat is hun favoriete vakantiebestemming, het beste boek van de afgelopen tijd, de mooiste film – dat werk. Deze keer de beurt aan Zilan Genç (23).

 

Naam: Zilan Genç

Leeftijd: 23

Website/Instagram: @zistyled

Beroep: Stylist

Wat is het belangrijkste dat je bij je stage hebt geleerd?
Op mijn stage bij Reconstruct zag ik hoe het er “behind the scenes’’ aan toe gaat. Het belangrijkste dat ik geleerd heb is dat het een ongoing proces is. Van het eerste idee tot de uiteindelijke uitvoering bij de show; het ontwerpproces blijft lopen gedurende die hele tijd.

Waar komt je passie voor styling vandaan?
Vroeger keek ik veel naar videoclips. Het liet me inzien dat je jezelf kunt uitdrukken met kleding. Wie of wat jij bent of representeert zonder woorden te gebruiken.

Wat is jouw signature als creative?
A tomboy showing her feminine side.

 1. Favoriete kledingstuk: Het double lace corset van Danielle Guizio. De perfecte manier om mijn tomboy looks cute & sexy te maken.
 2. Gratis reclame voor: The Pattern! Een astrologie app dat je helpt om jezelf beter te begrijpen en op een dieper niveau te connecten met vrienden.
 3. Onmisbaar juweel: Love a nice set of necklaces. Elke ketting en bedel hebben een ander verhaal. Ik heb niet bepaald een favoriete piece. Maar m’n latest love is een ketting met een groene jade kristal eraan.
 4. Mooiste kunstwerk/favoriete kunstenaar: Sue Tsai. Ze vertaalt pain and beauty, the good and the bad from the world in haar art, gecombineerd met mode en pop culture.
 5. Beauty secret: Rozenwater! Ik hou van natuurlijke producten. Rozenblaadjes geven hun vitaminen en mineralen af aan het water. Het bevat vitamine A, B3, C, D, E en veel antioxidanten. Ook stimuleert het de bloedcirculatie van de huid waardoor het de droge, oude en gevoelige huid kan verhelpen. Zelf vind ik Rosense erg fijn.
 6. Must see: The Truman Show. Just, amazing. + love Jim Carrey.
 7. Must read: The Alchemist. Een verhaal dat gaat over het vinden van je lotsbestemming.
 8. Favoriet instagram account: @koleendz haar hele look. It’s in the details for me.
 9. Op je wishlist: De Amina Muaddi Pernille boots. Ughhh so fierceee.
 10. Plaats: Londen. Ik vind dat het een levendige stad is, dat iets heeft voor iedereen.
 11. Plek: Ergens tussen de bergen die bedekt zijn met bloemen, met uitzicht op de zee.
 12. Stijlicoon: Aaliyah, Rihanna.
 13. Ding: Healing crystals (L) Ik draag altijd wat kristallen bij me. Deze helpen om balans in de energie van het lichaam en geest te brengen. De steen waar ik mij nu naar aangetrokken voel is de citrien.

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events