Show report: Dylan Westerweel

Twee jaar geleden werd Dylan Westerweel bekroond als winnaar van Lichting 2019. Nu, in de prachtige kerkzaal van Hermitage Amsterdam, host de designer na lang wachten zijn eerste soloshow. Claude, een liefdesbrief aan queerschoonheid, onderzoekt het idee van queer-zijn in deze wereld als een performance.

Dylan omschrijft opnieuw de kwetsbaarheid van mannelijke sexiness, maar waar zijn eerste collectie focust op het lichaam, is hij met deze collectie duidelijk een laag dieper gegaan. De designer haalt kracht uit het fragile en speelt dat uit tegen sexappeal in één collectie. Minder in your face, maar met meer dimensie en raffinement.

De designer introduceerde zich aan het Nederlands modepubliek met vijf looks, die werden getoond met de klassieke setting van De Nieuwe Kerk als achtergrond. Vandaag presenteert hij een volledige collectie met 14 hoogstaande looks die de kerkzaal van Hermitage Amsterdam overnemen. Een compleet plaatje van Westerweel’s visie op de veelzijdigheid van mannelijkheid.

De visuele nadruk ligt duidelijk op het theatrale, waarbij gedetailleerd handwerk en prachtig uitgewerkte drapering naar voren komt. Een witte katoenen blouse die ingenomen is in de taille met denim korset en een zijden splitlegbroek steelt meteen de show. Verder speelt de ontwerper met kleurelementen in lila die subtiel zichtbaar worden gemaakt in de binnenkant van een lange jas wanneer het model over de catwalk loopt, maar ook gebruikt worden voor volledige kledingstukken in robuuste vormen van gedeponeerd vilt. Details zoals een cupidoboog met veren en roze verfspatten, als ook accessoires met metalen spikes voegen een gevoelsmatige gelaagdheid toe aan de collectie. Witte stof die in roze verf werd doordrenkt wordt bekleed als bloemblaadjes op een hoed en top met uitvergrootte schouders. Een zijden organza korset blouse in het zwart verrijkt aandacht door de beweging van de glimmende stof die zich moeiteloos over de catwalk beweegt.

De Nederlandse designer is op twee jaar tijd enorm gegroeid en dat komt ook overduidelijk naar voren met CLAUDE. Een geslaagde tweede collectie die naar meer smaakt.

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events