Goldbergh

Goldbergh – Con Amore

Aangezien er voor de Nederlandse ontwerpers van Goldbergh uit eigen land natuurlijk weinig wintersportinspiratie te halen valt, lieten zij zich voor deze show inspireren door La Bella Italia.

Hoewel kleuren als bordeauxrood, zwart en wit natuurlijk klassiekers zijn binnen de wintersportmode, en ook de bontkraag een goede bekende is, was de collectie van Goldbergh toch vernieuwend. De panterprint en ook metallic hebben zich gemanifesteerd in de bergen. Daarmee is ook aan de niet-skiër gedacht die vooral off-piste – lees: in het dorp en op het terras – wil flaneren. Zoals de Italianen zeggen: ‘Fare la bella ligura’, oftewel: ‘een goed figuur slaan’.

Ook de accessoires die te zien waren, zijn net even anders dan de geijkte modellen. Zo werden er onder andere rechtere modellen skibrillen geshowd met soms scherpere vormen en hoeken. Als variatie op de vertrouwde snowboots kwamen er onder andere bergschoenen van bont tevoorschijn, weer heel fijn voor degene die de bergen meer als catwalk beschouwt, dan als sportveld.

Sommige modellen liepen op echte skischoenen de runway af met ski’s als accessoires in hun hand. Met dank aan de winterse landschappen die het decor vormden voor de show, was de zaal direct in Cortina. Als knipoog naar de traditionele coutureshows sloot Goldbergh af met een maagdelijk wit skipak gedecoreerd met sluier en sleep. Heel passend voor als je ten huwelijk wordt gevraagd in de bergen. (Catwalkfotografie: Team Peter Stigter)

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events