Hudson’s Bay

Hudson’s Bay – Everybody Front Row

De show van Hudson’s Bay was misschien wel de meest toegankelijke show van Amsterdam Fashion Week 2018. Het warenhuis bestaat pas een jaar in Nederland en gaf met deze presentatie van de herfst- wintercollectie 2018 direct een duidelijk visitekaartje af. De collectie is voor iedereen: van opa tot ultimate fashion girl. Denk oma’s in vinyl puffer jackets, sportwear, volledige lakleren looks, een frisse take op de fanny pack, winterse lagen en veel kleur. Iedereen kan alles aan dit najaar. De items werden gestyled door een team van 3 stylisten – elk met een eigen visie en expertise en het geheel was vrolijk met veel kleur en zorgde voor zin in dikke jassen, truien en layering.

En niet alleen de selectie van merken was divers, ook de modellen waren een duidelijk voorbeeld dat Hudson’s Bay de mode wil democratiseren. In totaal liepen er 30 modellen. Van mannen tot vrouwen, van jong tot oud en van tenger tot een maatje meer.

Door het concept ‘Everybody Front Row’ was de collectie letterlijk voor iedereen toegankelijk. De catwalk, versierd met de iconische strepen van het warenhuis en tafels met woonaccessoires van het warenhuis was zo ingericht dat iedereen front row zat en de modellen tussen de verschillende rijen publiek doorliepen. En door de livestream kon iedereen de show bekijken vanaf het Museumplein, online en in de 13 warenhuizen waar ondertussen champagne werd geserveerd. (Catwalkfotografie: Team Peter Stigter)

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events