Le Café Noir Studio x Jenneskens

Le Café Noir x Jenneskens

De afsluiter van het weekend was misschien wel de drukstbezochte van allemaal. De gecombineerde show Le Café Noir x Jenneskens was precies waar de moderne vrouw in Amsterdam op zat te wachten en direct na de show aan wilde. Zijn het niet de vrolijke ontwerpen van Le Café Noir, dan wel de nieuwe moderne kijk op streetwear en underground looks van Jenneskens.

De show begon met het feestje van Le Café Noir. Streetstyle in felle kleuren, met prints én glitters. Het trainingspak, de overall en het jumpsuit kwamen in verschillende materialen, kleuren en prints voorbij. Zo opende de show met een glanzend broekpak in een gele ruit, en zagen we als afsluiter een lila faux fur jas.

Beginnende ontwerpers hebben steun nodig en in dit geval was Eyewish de weldoener. Om hen te bedanken kwamen de brillen in elke look terug, met een knipoog naar de brillengigant door de overall waar verschillende monturen aan waren bevestigd. De outfits werden afgemaakt met de schoenen van Toral, en dat ging perfect samen met de on trend creaties van Lizzy.

Na de kleurengalore van Le Café Noir volgde Jenneskens van de ambitieuze Kimberley Jenneskens. Ze showde een complete collectie van duurzaam geproduceerde genderneutrale stukken die erg in trek zijn in haar scene, die van streetwear meets couture, maar dan underground. Ben je er nog? Kijk maar, als je het ziet, begrijp je het.

Kimberley Jenneskens heeft alles volledig zelf in house geproduceerd. De visuals op de ledschermen (die een show vormden op zich) waren zelf gemaakt, de muziek werd gemaakt door haar vader, die producer is. “Hij heeft zelf de drums ingeladen en de beats gecomponeerd. De modellen die haar show liepen zijn vrienden en complete randoms op straat gescout.

De collectie bestond uit overall-achtige pakken, bodywarmers in grijstinten, oranje, lila en zwart maar ieder met unieke, vernieuwende silhouetten en voorzien van moderne details. Jenneskens vertaalde rauwe inspiratie naar een moderne collectie die aanvoelt alsof alles mogelijk is. Of zoals de ontwerpster het zelf omschrijft: dit is the new underground. Een waardige afsluiter van de avond en een belofte voor de Nederlandse mode. (Catwalkfotografie: Team Peter Stigter)

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events