CRUÈL

CRUÈL showt voor het allereerst tijdens Amsterdam Fashion Week. Het Amsterdamse merk honoreert individuele expressie, en speelt met de culturele pilaren van de stad om belangrijke thema’s in onze samenleving te communiceren. Een perfecte toevoeging van het zaterdag programma, dat volledig toegewijd is aan jong talent.

Met ‘A Memoir of Adumbration’ speelt CRUÈL met de confrontatie tussen licht en donker. Wit en zwarte looks wisselen zich af met bruine tinten en stugge ensembles staan verspreid in het licht die door de ramen van het oude V&D pand schijnt. Een united front van jongeren die net uit een post-apocalyptische toekomst lijken te komen.

Witte katoenen hemden met kleerscheuren op de armen, en een bruine denim rok die met vuur lijkt te hebben gestreden creëren een contrast met de perfect op maat gemaakte looks en voegen een edge toe aan wat in essentie minimalistische looks zijn. Ook in het materiaal gebruik zit variatie CRUÈL experimenteert met deconstructie en gelaagdheid. Zo zagen we outfits met lederen applicaties bestaande uit gedeconstrueerde vesten, rokken en broeken. De lagen werden aangebracht met gouden en zilveren pinnen, alsof ze net werden opgespeld.

Het oog voor detail dat toegepast wordt op elk individueel stuk blijkt eigen te zijn aan het merk, en transformeert de uniforme collectie in een paradijs van karakteristieke CRUÈL elementen.

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events