Elzinga

Elzinga brengt met dit performance een ode aan sterke vrouwen, en haar eigen legacy als rockartiest. Dat blijkt meteen wanneer punkband The Klittens het podium op komt in een zaal gevuld met feministische kunst en grote prints van Elzinga’s muze. De sfeer is intiemer, melancholisch bijna, en overstijgt het plaatje van haar Fall/Winter 202o performance in de Maloe Melo tijdens AFW Studio.

Met The Klittens pakt Elzinga het grootser aan, en dat letterlijk. De vijf bandleden kwamen met Marie Antoinette geïnspireerde kapsels en pastel gekleurde organza peplum jurkjes met pofmouwen het podium opgelopen. Het liefelijke beeld staat in contrast met de ruige stem die door de speakers klinkt. Een entourage van modellen in cottoncandy maatpakken komt de zaal in gedanst op koe print ballerina’s en kitten heels, en vermengt zich met de menigte die aandachtig toekijkt. De polka dot jurkjes met grote ronde schouders zijn een speelse toevoeging aan de SS21 collectie en bewijzen dat Elzinga ook een fragielere design kant op zichzelf kan nemen.

De show staat als een huis, niet alleen door de prachtige ensembles van 80’s inspired glitter en glam, maar ook door de gezichten van de modellen die puur genot uitstralen terwijl ze organisch bewegen op de muziek. Het gezicht van de prints huppelt de zaal door in een lange zwarte taffeta jurk met franjes en diepe halslijn, en neemt vervolgens de hand van een meisje met een roze strik in het haar en een glitterende franjes jurk die de ruimte verlicht. De modellen verlaten een voor een de zaal, de band begint aan haar laatste nummer. Lieselot Elzinga staat meteen vooraan, en met een trotse blik danst ze alsof ze helemaal alleen in de ruimte is. Het draait op deze moment even helemaal om haar liefde voor muziek. Applaus klinkt als een echo door de zaal, en daarmee wordt de eerste uiting van Amsterdam Fashion Week september 2020 afgesloten.

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events