Natan

In het minimalistische decor van Eye Film Museum komt NATAN met een collectie die daar perfect in het plaatje past. De ontwerpen zijn vrouwelijk, maar met diezelfde minimalistische uitstraling.

Wanneer de show van het Vlaamse NATAN begint komen uit meerdere richtingen modellen de trappen van het museum trotseren. Vervolgens paraderen ze over het terras met als achtergrond het weidse uitzicht op het IJ en klinken op de achtergrond zomerse nummers die je ook zou verwachten in een chique strandtent aan de Middellandse zee.

De show begint met ingetogen witte-, crème- en lichtblauwe tinten en wordt steeds uitbundiger, donkerder en feller naarmate de show vordert. Er zijn ook wat prints te spotten (van een brede schuine streep in allerlei kleuren tot verschillende verfrissende botanische prints) en er is zelfs gedacht aan een voorzichtig uitbundig veertje op de sandaaltjes. Het kleurpalet verandert en we zien ook een haast neon geel, felroze en groen voorbijkomen en ook bloemen en veren. Aan ieder type zomerse avond is gedacht.

Vrouwelijkheid staat – net als altijd bij de ontwerper – centraal in de collectie voor Spring/Summer 2021. De stoffen lijken om de lichamen van de modellen heen te dansen in een vloeiende beweging alsof er continu een zacht windje waait. Het is het soort ontwerp waarbij je bijna zou vergeten dat je iets aanhebt. De term strandjurk dekt de lading natuurlijk bij lange na niet, maar dit zou niet misstaan op dat eerdergenoemde chique strand. Tegelijkertijd zien we in de show ook statement blouses en elegante broeken die je ook in een meer formele setting zou kunnen dragen.

Zo divers als een lente- en zomerseizoen, is de collectie ook. Van zachte kleuren die je iedere dag aan zou willen tot felle ontwerpen die een statement maken. Maar altijd in die chique en elegante uitvoering die we van NATAN gewend zijn.

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events