Reconstruct

In het industriële verlaten pand waar V&D zat, laat Reconstruct vandaag zien dat zij de crisistijd hebben gebruikt als een moment voor een reset. Een reconstructie van Reconstruct zoals ze dat zelf zeggen.

Een serene bouwval en een verlaten zaal zijn vandaag de setting van de collectie van Reconstruct. Maar belangrijke sidenote: we zien geen klassieke runway voor het nieuwe seizoen want dat is niet meer van deze tijd volgens de ontwerpers. En dus kwamen zij met een collectie zonder seizoenen, een ode aan ambacht en tegelijk het zoeken naar vernieuwende pasvormen.

In de zaal bewegen de modellen alsof ze zich niet bewust zijn van het feit dat ze hier staat opgesteld als in een etalage of tentoonstelling. De modellen werd versierd met bloemen in pastel auqarel verf en in het haar zagen we onder andere stukken lila tule voorbijkomen. Een perfecte melange met de metalen installaties die verwikkeld werden met Reconstruct kledingstukken en prachtige bloemstukken. De ruimte zuigt je als het ware mee in de wereld van Reconstruct, een etherische realiteit.

De iconische Reconstruct pakken worden verfrissend door de combinatie van verschillende materialen, moeiteloos gecombineerd met kettingen met strassstenen en sneakers. Vooral de look met het korset gemaakt van witte sneakers (met bijpassende hoed en tas!) staat symbool voor de creatieve visie en het out-of-the-box denken van de vijf designers. Een zijde lila brallette met cut outs en franjes, en bijpassende zijde lila rok die om het model’s lichaam wikkelt verteld een zachter, romantisch verhaal van Reconstruct en betoond de veelzijdigheid van de collectie.

Dat alle looks écht heel draagbaar zijn, blijkt ook uit het feit dat alles direct te koop is. Je kunt de items namelijk meteen reserveren. Van zowel de modellen, de installaties als de designers zelf.

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events