Daniëlle Cathari – Livestream

Amsterdam Fashion Week Wunderkind Daniëlle Cathari schopte het al ver. De Nederlandse ontwerpster werd in 2017 als eerste student bekroond met de VFiles prijs. De volgende stap zette ze door haar eigen merk te lanceren: DC. Vandaag markeert de eerste keer dat Daniëlle in eigen land showt, en dan ook nog in Het Hem.

Zelf beschreef de designer het als een introductie van haar persoonlijke creatieve visie met invloeden uit mid-century modern design.

Cathari’s liefde voor interieur design is het eerste wat naar voren springt. Lounge muziek vult een huiselijke setting die als perfecte achtergrond dient voor de kleurrijke collectie. Cathari laat met DC zien waar ze zo goed in is: loungewear. Matching joggingpakken in donkerpaars, bruin en burnt orange sierde de modellen die deden of ze thuis waren. De meidenclique, divers en allemaal uber cool, ontspannen in een woonkamer gevuld met ditjes en datjes; Apartemento Magazine, plantjes, en een retro dambord. Als de bel gaat komt de rest van Cathari’s entourage binnen in see-through gebreide shirtjes, met grafische print die overigens ook in het interieur is terug te vinden. Het hele plaatje klopte. Joggingbroeken werden gecombineerd met blazers en bracht DC’s liefde voor contrasten naar voren. De trotse Adidas collaborator heeft ook haar befaamde tracksuits in de achtergrond hangen als homage aan haar begin als ontwerpster. De presentatie eindigde met Daniëlle zelf die aan iedereen Budweiser uitdeelde en uitnodigde in haar perfect gecureerde huisje. Een geweldige performance die haar thuisfront symboliseerde.

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events