De la Vali x Toral Shoes – Livestream

Voor de nieuwste collectie slaat De La Vali de handen in een met schoenenmerk Toral Shoes. De western boots met wild wapperende fringes samen met de losse bohemian jurken vol levendige printen die we van het gouden Ibiziaanse duo Jana Haveman en Laura Castro gewend zijn: het beloofd een bohemian feestje te worden.

De show lijkt aan onze verwachtingen te voldoen, nog voor we zijn gestart klinkt uit de boxen namelijk het prachtige nummer La Vie Rose. Toch wordt het abrupt onderbroken met Hitchcock horrorgeluiden en lichtflitsen. Niks geen Ibiza vibes, we belanden op een soort punk party. Het kan aan de locatie liggen, het HEM, waar de show plaats vindt heeft namelijk de ideale industriële uitstraling.

De vrolijke, levendige soms misschien wat villa kakelbont-achtige jurken die we van De La Vali gewend zijn worden verruild voor zwart-witte pakken met hier en daar een pofmouw, maar ook puntige schoudervulling komt in de show aanbod. De wijde losse jurken zijn vervangen voor strakke lerenbroeken en hoge laklaarzen. Steeds verder in de show komen krijgen de meer traditionele De La Vali vibes, met romantische lange jurken van losse stoffen. Deze worden slim afgewisseld voor strak rond het lijf gedrapeerde silky jurkjes. We blijven wel hangen in een jaren ’60 waan, waarbij de ruffels van de kleding mooi haast op het ritme mee lijkt te dansen. Dit geheel op dezelfde beat als de fringes versierde western boots. Het lijkt de ultieme combinatie van sensueel en empowering waarbij De La Vali wederom perfect het vrouwelijke lichaam weet te vangen.

De show eindigt redelijk abrupt. Het publiek blijft even in twijfel achter, maar toch maken de modellen opnieuw hun entree op de catwalk. Ook dit gebeurt niet op traditionele wijze in een rijtje. Nee, de modellen verzamelen zich, haast als een soort familie samen en lopen op After Laughter Comes Tears steeds verder naar voren. Krachtig blijven ze aan het einde van de catwalk staan en laten dan allen een roos op de grond vallen. Dit keer niet alleen maar vrolijk en vrouwelijk, De La Vali x Toral Shoes durft te breken met wat we al kende en is van begin tot eind krachtig.

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events