Duran Lantink x Bea Otte

In mei nog een volledige door drones gefilmde collectie presentatie, nu alweer op het AFW programma met iets nieuws. Als iemand het kan is het Duran Lantink wel. Voor zijn Democracy collectie werkt de designer samen met Bea Otte van Theater Lebelle en werd hij geïnspireerd door Andy Warhol.

In de Amsterdam Museum-zaal van de Hermitage Amsterdam zitten dames van een seniorenkoor met roze T-shirts tussen de gasten verspreid. Galopperende paarden-geluiden klinken in de ruimte met zeventien-eeuwse groepsportretten uit het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum wanneer de show op gang komt. Bea’s designs voor deze show zijn gebaseerd op dieren die bekend staan om voor onze planeet te zorgen. Het belangrijkste dier: de hommel. Dat bleek ook in één van de looks die de catwalk op liep. Een zwart-wit gestreept pak met vergrote bumbelbee-vormen mengt zich tussen de andere evenals uitgesproken looks. Bea’s signature komt ook naar voren in een grof gebreide playsuit met bruin en witte strepen, en een jumpsuit waar panterprint met zwarte pufferstof in elkaar worden geweven. De scuba stof komt terug in looks die typerend zijn voor Duran, en ook de glitter en glam van de SSAW21 looks van de mei show komen terug aan bod.

Duran Lantink zet net zoals Warhol zijn beroemdheid in en laat The Factory van Warhol herleven met nieuwe supersterren. Zo werkt de designer ook samen met de talenten van Outsider Art die vervolgens meelopen op de catwalk. Een van de “outsiders’ draagt een T-shirt en short ensemble met de Amerikaanse vlag; een knipoog naar de naam van de show. Tijdens de finale staan de omaatjes met roze t-shirts op en beginnen het lied: Geef mij maar Amsterdam te zingen. Het publiek zingt luidkeels mee wanneer de modellen opnieuw voorbijkomen voor de finale.

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events